Anasayfa

26-11-2021
Avrupa'da ilk vaka!
Süper varyant Avrupa'da da görüldü.
26 Kasım 2021 Cuma

Dünya genelinde endişeye sebep olan yeni koronavirüs varyantı Avrupa'da da görüldü. Belçika Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ülkede incelemede olan iki şüpheli vakadan birisinde B.1.1.529 varyantına rastlandığını açıkladı. Diğer vaka ile ilgili incelemeler ise devam ediyor.

Yeni mutasyon kısa süre önce Mısır'dan dönen genç bir kadında tespit edildi. Söz konusu kadının aşısız olduğu ve daha önce koronavirüse yakalanmadığı bildirildi. Kadının 22 Kasım Pazartesi günü yapılan testinin pozitif çıktığı ve Mısır'dan döndükten 11 gün sonra semptom göstermeye başladığı belirtildi.

Avrupa'daki ilk vaka olan kadının mutasyonun ortaya çıktığı Güney Afrika ülkelerine herhangi bir ziyarette bulunmadığı da bildirildi.

Haberler


Tempi tren kazası davası 1 Nisan’a ertelendi

Halkın yüzde 62’si hükümet değişikliği istiyor

Batı Trakyalı gençler bayram yemeğinde buluştu

İskeçe Müftülüğü din görevlilerini bayram sofrasında buluşturdu

“Müzik Birleştirir” etkinliği Gümülcine’de gerçekleştirildi

Akaryakıta indirim, Fuel Pass geri geliyor

İskeçe Türk Birliğinden muhteşem aile gecesi

Tempi tren faciası davası başlıyor: 36 sanık hakim karşısında

Gümülcine’de silahlı soygun girişimi: Bir kişi yakalandı, bir şüpheli aranıyor

Alkol ve sigara satışında dijital yaş doğrulama sistemi

Midilli’de şap alarmı: Hayvancılık ürünlerine kapsamlı yasaklar getirildi

Atina’da emekliler zam talebiyle sokağa çıktı