Anasayfa

29-11-2021
Karantina'dan kaçarken yakalandılar
Hollanda’da Omikron varyantı taşıdığı tahmin edilen iki kişi karantinadan kaçarken yakalandı.
29 Kasım 2021 Pazartesi

Hollanda’da yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Omikron varyantını taşıdığı şüphesiyle karantinada tutulan iki kişinin İspanya uçağıyla ülkeyi terk etmek isterken yakalandığı açıklandı.

Hollanda Kraliyet Polisinin (Koninklijke Marechaussee) Twitter’dan yaptığı açıklamada, 26 Kasım’da Güney Afrika’dan gelen ve Kovid-19 testleri pozitif çıktığı için karantinada tutulan 61 yolcudan 2’sinin İspanya’ya gitmeye çalışırken yakalandığı bildirildi.

İspanya uçağının kalkacağı sırada yakalanan kişilerin karantinaya devam etmeleri için belediyeye bağlı Sağlık Hizmetlerine (GGD) teslim edildiği belirtildi.

Biri İspanya diğeri Portekiz vatandaşı çiftin, Schiphol Havalimanı yakınlarındaki karantina otelinden nasıl kaçtığı bilinmezken, yetkililer yerel medyaya yaptıkları açıklamada duruma şaşırdıklarını, otele giriş ve çıkışların yasak olduğunu ifade ettiler.

Karantinanın tamamlanmasının ardından çift hakkında karantina kurallarını ihlal etmekten soruşturma açılacağı bildirildi.

Hollanda Sağlık Bakanlığına bağlı Sağlık ve Çevre için Devlet Enstitüsü (RIVM) Güney Afrika’dan 26 Kasım’da Hollanda’ya dönen 624 yolcuya Schiphol Havalimanı’nda Kovid-19 testi yapıldığını ve bunlardan 61’inin testinin pozitif çıktığını duyurmuştu.

Testi pozitif çıkan 61 kişiden 13’ünde Omikron varyantı tespit edildiği belirtilmişti.

Haberler


Hüseyin Zeybek’ten Yassıköy gişeleri için meclise soru önergesi

Yunanistan’da genel seçimlerde posta yoluyla oy dönemi

OPEKEPE davasında 22 sanık için mahkumiyet talebi

Atina’da Batı Nil virüsüne karşı ilaçlama

Atina’da 30 Ağustos resepsiyonu

Trampa’dan azınlık gündemine bakış

Geçmişi yaşatmak, geleceği kurmak

“Seçilmiş Müftü”den daha büyük bir mesele

Peygamberimiz ve gençlik ruhu

“Her Şeyi Bilenler” çağı

Bir Batı Trakya ailesinden MIT’ye uzanan başarı hikayesi

Yunanistan’da muhalefetteki sol partilerden İsrail ile hava savunma anlaşmasına tepki