Anasayfa


07-01-2022
Kıran: ‘Her sabah mesaimize Dr. Sadık Ahmet’i anarak başlarız’
Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, her sabah bakanlığa giderken Dr. Sadık Ahmet’in adını taşıyan caddeden geçtiklerini belirterek, “Her sabah mesaimize Dr. Sadık Ahmet’i anarak başlarız.” dedi.
7 Ocak 2022 Cuma

Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Konferans Salonu’nda yapılan "Doğumunun 75. Yılında Dr. Sadık Ahmet'i Anma Programı"nda konuşan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, “Her sabah mesaimize Dr. Sadık Ahmet’i anarak başlarız. Ama sadece anmakla kalmayız. Onun bizlere emanetini anlamlandırmaya çalışırken her bir Türk diplomatının üzerinde en önemli mirasın en önemli görevin dünyanın her platformunda Batı Trakya davasını savunmak olduğunu da her gün hatırlarız.” ifadesini kullandı.

Karşılaşılan pek çok zorluğa rağmen Batı Trakya Türklerinin haklarını demokrasi ve özgürlüklerden yana kullanmaktan vazgeçmediğini kaydeden Kıran, bölgede halen Batı Trakya Türklerinin çocuklarının eğitim haklarının ellerinden alındığını dile getirdi.

Kıran, Batı Trakya’daki müftülerin cenaze, Cuma namazı kıldırdıkları için cezalandırıldıklarına dikkati çekerek, “Her fırsatta Türkiye’ye uluslararası normlara uyma çağrısı yapan, devam eden yargı süreçlerine dahi müdahale etmekten çekinmeyen Avrupa Birliği'nin söz konusu Yunanistan olunca uygulamadığı üç farklı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararı bulunuyor. Tabelalarda Türk kelimesi geçtiği için o tabelaların söküldüğünü görüyoruz.” dedi.

Yaşanan tüm bu zorluklara rağmen mücadelenin devam ettiğini dile getiren Kıran, “Batı Trakya’daki, Selanik’teki 12 Adalardaki Kosova’daki, Bulgaristan’daki, Makedonya’daki kardeşlerimizin yüreklerinden Türklük sevdasını silemediler, silemiyorlar, yarın da silemeyecekler.” diye konuştu.

Haberler


Ramadan Duban için duygusal veda

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ataman’a ‘geçmiş olsun’ telefonu

Özgür Ferhat ELGA Başkanı ile görüştü

Kadın Platformu üyelerinden Başkonsolos Ünal’a ziyaret

Selanik’te Kacır - Papayeorgiu görüşmesi  

Akçapar ve Frangoyannis bugün bir araya gelecek

Celal Bayar Azınlık Lisesinde kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi

ABTTF’den Kosmidu’ya yanıt

Yunanistan istihdam oranında sondan ikinci sırada

Milletvekiline yumruk atan Floros kısıtlayıcı önlemle serbest

YDP düşüşte ancak birinciliği devam ediyor

BTTDD Bursa Şubesinden Yıldırım Belediyesine ziyaret