Anasayfa

08-07-2022
Miçotakis ve Petkov vanayı açtı
Yunanistan ve Bulgaristan arasındaki IGB doğalgaz boru hattının açılışını Yunanistan ve Bulgaristan başbakanları birlikte yaptı.
8 Temmuz 2022 Cuma

Gümülcine'den başlayan ve Bulgaristan'ın Stara Zagora (Eski Zağra) şehrine kadar uzanan doğalgaz boru hattının açılışı bugün (8 Temmuz Cuma) Başbakan Kiriakos Miçotakis ile Bulgar mevkidaşı Kiril Petkov tarafından yapıldı.

Doğalgaz boru hattı IGB'nin (Gas Interconnector Greece-Bulgaria)
açılışı için Gümülcine'ye gelen iki başbakan, koruyucu kask ve fosforlu yelek giyerek, doğalgaz boru hattının vanasını birlikte açtılar.

Miçotakis açılışta yaptığı konuşmada, "Gümülcine, Yunanistan, Bulgaristan ve tüm Balkanlar ve Avrupa için çok önemli bir an, çünkü sadece bir doğal gaz boru hattının açılışını yapmakla kalmayacak, aynı zamanda Güney’i Kuzey’e bağlayacak, ilk aşamada Yunanistan ve Bulgaristan'ı daha yakına getirecek belirleyici bir enerji köprüsünü de açacağız." dedi.

Açılışın, Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaş nedeniyle AB genelinde enerji belirsizliğinin yaşandığı bir dönemde gerçekleştiğine dikkat çeken Miçotakis, söz konusu projenin Azerbaycan ve TAP aracılığıyla alternatif bir gaz kaynağı yolu oluşturduğunu belirtti.

Petkov ise projenin gerçekleşmesi için harcanan yoğun çabalara dikkati çekerek, "IGB'nin işlemesi, bölgenin haritasını değiştirecek, yeni dinamik bir iş birliği sağlayacak ve farklı enerji kaynaklarına ulaşım sağlayarak Rus tekeline son verecek." diye konuştu.

Açılışa, Yunanistan, Bulgaristan ve Azerbaycan enerji bakanları da katıldı.

Gümülcine'den başlayan ve Bulgaristan'ın Stara Zagora (Eski Zağra) şehrine kadar uzanan ve TAP üzerinden Bulgaristan'a doğalgaz taşıyan boru hattının toplam uzunluğu 182 kilometre. 3 milyar metretüp doğal gaz taşıyabilen boru hattınının kapasitesini 5 milyar metreküpe çıkarma imkanı bulunuyor.

Haberler


İskeçe Türk Birliği, ‘Mehmet Hilmi Söyleşisi’ düzenliyor

AB Savcılık Ofisi, eski bakanlar Voridis ve Avgenakis’le ilgili yolsuzluk dosyasını parlamentoya gönderdi

Avrupa Parlamentosu’ndan Hukukun Üstünlüğü Raporu’na onay

TİKA Başkan Yardımcısı Çevik Gümülcine’de ziyaretlerde bulundu

İskeçelilerin ‘Börekçi Ahmet Abi’si hayata veda etti

Gümülcine eski başkonsoloslarından Kemal Gür vefat etti

Karamanlis: ‘Yunanistan, Türkiye karşısında esarete sürüklenebilir’

Kozlukebir Belediyesine 7 yeni sulama göleti

Celal Bayar Lisesinde mezuniyet sevinci: 123 öğrenci kep attı

TİKA Başkan Yardımcısı Çevik’ten İskeçe Müftülüğü ve İTB ziyareti

Samaras’tan yeni parti sinyali

Dedeağaç Limanı’nda iki çocuk baygın bulundu, aileleri tutuklandı