Anasayfa

08-07-2022
Miçotakis'ten azınlık sorunlarıyla ilgili somut bir açıklama yok
Rodop ilini ziyaret eden Başbakan Kiriakos Miçotakis, ’Trakya'ya her geldiğimde kaydedilen büyük ilerlemeyi görmekten memnuniyet duyuyorum.’ dedi.
8 Temmuz 2022 Cuma

Miçotakis'in, Batı Trakya Türk Azınlığı'nın sorunları veya beklentileriyle ilgili somut bir açıklamada bulunmaması dikkat çekti. Miçotakis, Batı Trakya Türk Azınlığı'nın tanımadığı tayinli müftüler ve tayinli vakıf idaresi başkanıyla ise müftülüğün bahçesinde bir araya gelmesi dikkat çekti. Miçotakis, müftülük binasına kadar gelmesine rağmen içeriye girmemesi farklı yorumlara yol açtı.

Yunanistan-Bulgaristan doğalgaz boru hattı IGB’nin açılışına katılmadan önce yaptığı açıklamalarda Miçotakis, "Trakya değişiyor, Yunanistan’ın geri kalanından daha hızlı değişiyor diyebilirim. Trakya’ya her geldiğimde kaydedilen büyük ilerlemeyi görmekten memnuniyet duyuyorum." ifadelerini kullandı.

Gümülcine'de çarşıyı ziyareti sırasında yaptığı açıklamalarda Miçotakis, "Tüm Trakya, Hristiyan ve Müslümanların birlikte uyum içinde yaşamanın bir örneğini oluşturuyor. Trakya'da yasalar önünde eşitliği fiilen getirenin babam Konstantinos Miçotakis olduğunu asla unutmak istemiyorum. Yapacak daha çok işimiz var." dedi.

Trakya Kalkınma Komisyonunun hazırladığı rapora da değinen Başbakan, "Trakya'da başlatılan büyük değişimlerin daha da hızlanması yönünde" hareket edeceklerini söyledi.

Bu arada Başbakan Miçotakis, Gümülcine ziyareti sırasında kendisini Gümülcine Yeni Cami yanında bululan müftülük bahçesinde bekleyen tayinli müftü Cihat Şerif ve Gümülcine tayinli vakıf idaresi başkanı Selim İsa ile ayak üstü görüştü. Başbakanın müftülük binasına gelmesine rağmen içeriye girmemesi farklı yorumlara neden oldu.

Haberler


Öfkeyle kalkan doğru mu söyler?

Zelenski: “Barış görüşmeleri Türkiye, İsviçre veya Avusturya’da yapılabilir”

Sahil bölgesinde sivrisineklere karşı ilaçlama yapılacak

YDP milletvekili Vesiropulos kalp kirizi sonucu hayatını kaybetti

23 Ağustos’ta “Kara Ay” gökyüzünü karartacak

Göç Bakanlığından STK’lara yeni yaptırımlar

İşletmelere “sahte G.E.M.İ. siteleri” uyarısı

Gümülcine’de Filistin’e destek eylemi

Samsunspor ile Panathinaikos UEFA Avrupa Ligi’nde karşı karşıya geliyor

İTB Gençlik Kolundan İzmir gezisi

Gümülcine ve İskeçe hastanelerine yeni müdürler atandı

Yeni dönemde yüzme dersi zorunlu oluyor