Anasayfa

30-07-2018
Şiddetli yağmur ve dolu Sirkeli bölgesinde zarara neden oldu
Rodop ilinde görülen aşırı yağış ve dolu, ekili arazilerde zarara neden oldu.
30 Temmuz 2018 Pazartesi

Rodop ilinde görülen aşırı yağış ve dolu, ekili arazilerde zarara neden oldu. 29 Temmuz Pazar günü şiddetli yağmur ve dolu yağışı Sirkeli bölgesinde etkili oldu. Özellikle Sirkeli, Dalinasufköy, Menetler ve Değirmendere köylerinde tütün ve diğer tarım alanları yağıştan zarar gördü. Şiddetli yağmur nedeniyle bazı yerlerde yollar taş ve çamurla kaplandı.

EYALET BAŞKAN YARDIMCISI AHMET İBRAM
Meydana gelen zarar, Tarım Tazminatları Kurumu'na (ELGA) bildirildi. Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada ELGA Dedeağaç Şube Başkanı Athanasios Panagos'la iletişime geçerek, bölgedeki zararı aktardı. Bu arada edinilen bilgiye göre ELGA yetkilileri 30 Temmuz Pazartesi günü Gümülcine'ye gelerek, eyalet temcilcileriyle birlikte bölgedeki tarım arazilerini ziyaret ederek, zarar tespitinde bulundu.

KOZLUKEBİR BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA
Öte yandan Kozlukebir Belediyesi'nden yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: "29 Temmuz 2018 Pazar günü yaşanan dolu ve şiddetli yağıştan dolayı tarladaki ürünü zarar gören kişilerin, en kısa zamanda Sirkeli veya Kozlukebir köylerindeki belediyelerimizde bulunan Elga yetkililerine oluşan zararı bildirmeleri gerekmektedir."

Haberler


Orduda casusluk skandalı

Sakız Adası açıklarındaki faciada sahil güvenlik botunun kamerası devrede değilmiş

Yunan Parlamentosu yeni göç yasa tasarısını onayladı

Poşpoş Çayı’nda kaybolan sürücüden acı haber

Gümülcine’de Poşpoş Çayı’nda kaybolan sürücü aranıyor

GSEE Başkanı’nın banka hesapları zimmet şüphesiyle donduruldu

Rahmi Ali’den yeni kitap

DMT Eyaletinde müzelere dijital dönüşüm: 1,3 milyon euroluk proje onaylandı

Erdoğan – Miçotakis görüşmesi 11 Şubat’ta Ankara’da

İTB Başkanı Abdurahimoğlu GAT Selanik bürosunda öğrencilerle buluştu

Dendias: “Türkiye’yi dışlamak istemiyoruz ancak bunun şartı uluslararası deniz hukuku”

’Üniversite ve Şehir Tanıtımı’ etkinliği Gümülcine ile devam ediyor