Anasayfa


31-07-2018
ELGA yetkilileri köylerde zarar tespit çalışması yaptı
Tarım Tazminatları Kurumu (ELGA), son günlerde olumsuz hava şartlarından zarar gören ekili arazilerde zarar tespit çalışmalarında bulundu.
31 Temmuz 2018 Salı



ELGA yetkilileri 30 Temmuz Pazartesi günü Kurcalı, Payamlar, Taşkınlar, Menetler, Delinasufköy, Sirkeli, Değirmendere köylerinde incelemelerde bulundu. Yetkililer zararın boyutunu yakından görüp kayıt altına aldılar.

Sirkeli ve Kozlukebir bölgelerindeki köyleri ziyaret eden ELGA yetkililerine Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram ve bazı köy muhtarları eşlik etti. Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “30 Temmuz Pazartesi günü sabahı zararı yerinde incelemek üzere, Tarım Tazminatları Kurumu (ELGA) Rodop ili sorumlusu ile birlikte dolu yağışının etkili olduğu bölgeleri ziyaret ettik. Bu kapsamda yetkilerle birlikte Kurcalı, Payamlar, Taşkınlar, Menetler, Değirmendere, Delinasuhköy ve Sirkeli köylerinde bulunan ekili arazilerde incelemelerde bulunduk.

Biz eyalet olarak ELGA’dan zarar tespitinin bir an önce yapılmasını talep ettik. Bunun için üreticilerimizden en kısa sürede zarar bildirimlerini yapmalarını rica ediyoruz.

Ayrıca Tarım Tazminatları Kurumu (ELGA) bugün Şapçı ve Gümülcine Belediyelerine bağlı doludan zarar gören bölgeleri ziyaret ederek incelemelerde bulunacak.

Dolu yağışından zarar gören üreticilerin , belediyeler tarafından yapılacak zarar bildirme açıklamalarından sonra en geç 15 gün içerisinde bağlı oldukları belediyelerdeki ELGA yetkililerine bildirimde bulunmaları gerekmektedir.

Bölge halkına geçmiş olsun dileklerimi sunar, ELGA’nın yapacağı inceleme sonrası mağdur bölge halkının zararlarının karşılanabileceğini ümit ediyorum.”

Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler