Anasayfa

31-07-2018
Erasmus programına katılan öğrenciler Gümülcine'de buluştu
Gençlik Değişim Programı kapsamında Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen Erasmus+ katılımcıları Gümülcine'de buluştu.
31 Temmuz 2018 Salı

Gençlik Değişim Programı kapsamında Avrupa'nın farklı ülkelerinden gelen Erasmus+ katılımcıları Gümülcine'de buluştu. Bir Erasmus+ çalışması olan ve "El Ele" ismi ile düzenlenen Gençlik Değişim Programı Gümülcine'de düzenleniyor. Avrupa Birliği (AB) Komisyonu tarafından finanse edilen etkinliğe Europe Direct ofisi ev sahipliği yapıyor.

27 Temmuz - 4 Ağustos tarihleri arasında Gümülcine'de düzenlenen programda 6 farklı ülkeden toplamda 30 katılımcı bulunuyor. Almanya, Yunanistan, Türkiye, Ukrayna, İspanya ve Portekiz'den gelen gençler proje kapsamında yapılan çalışmalarda Göç, İnsan Hakları ve Erasmus+ gibi yaygın eğitimin arttırılmasıyla ilgili konular üzerine çalışıyor. Sabah 8'de başlayan ve akşam 5'e kadar süren atölye çalışmalarında ilgili konularda gençler ülkeleriyle ilgili sunumlar yapıyor. Bu sorunlar üzerine tartışmaların yapıldığı etkinliklerde sorunların çözümü ile ilgili bilgi alışverişleri de gerçekleşiyor.

"El Ele" isimli Gençlik Değişim Programı yetkilileri böyle bir proje için Gümülcine'nin seçilmiş olmasının en önemli sebebinin olarak burasının bir öğrenci şehri olması olarak ifade ediyor. Ayrıca amaçlardan birinin de katılımcılara AB'de bulunan küçük şehirleri tanıtmak ve Avrupa Birliği Komisyonunun dikkatini buraya çekmek olduğunu belirtildi.

Program 4 Ağustos'ta biterken proje yetkilileri isteyenlerin etkinliklere katılabileceğini de belirtti.



Haberler


Rodop ilinde muhasebe büroları 10-21 Ağustos’ta kapalı olacak

EEDA: Yunanistan’da hukukun üstünlüğünü zedeleyen yapısal sorunlar sürüyor

Alantepe Yağlı Güreşleri ve Kültürel Etkinlikleri 21-23 Ağustos’ta yapılacak

Selanik’teki Trakya Futbol Kulübü yeni sezon hedeflerini belirledi

’Herkes İçin Turizm 2026-2027’ programı için başvurular başladı

Lena Zevgara, Sazlıca sahilinde sahne alacak

Rodop ilinde yangın alarmı: Ormanlara giriş yasaklandı

DMT Eyaletinde LED dönüşümü: 30,9 milyon euroluk tasarruf

Yunanistan-Türkiye Hackathonu için başvurular başladı

Sekiz yılda 480 bin dönüm yok oldu

Eski tip kimliklerle yurt dışı seyahati sona erdi

14. GAT Gençlik Festivali’nde Gümülcine tek yürek oldu