Anasayfa

01-08-2018
Yangın bölgesinde izinsiz inşa edilen yüzlerce bina yıkılacak
Şehircilik ve Enerji Bakanı Yorgos Stathakis, tüm ülkede ormanlık alanlar ve sahil yerlerinde usulsüz ve izinsiz inşa edilen toplam 3 bin 168 binanın yıkılacağını açıkladı.
1 Ağustos 2018 Çarşamba

Şehircilik ve Enerji Bakanı Yorgos Stathakis, 92 kişinin hayatını kaybettiği yangınların ardından tüm ülkede ormanlık alanlar ile sahil yerlerinde usulsüz ve izinsiz inşa edilen toplam 3 bin 168 binanın yıkılacağını açıkladı.

Yıkım işlemlerine hemen başlanacağını duyuran Stathakis, "2020 yılında hiçbir usulsüz yapı kalmayacak." dedi.

Hükümet, yangınlar sonrası bir dizi acil önlem almayı kararlaştırdı. Acil ihtiyaçlarını karşılamak için mağdurlara ilk aşamada 5 ila 10 bin euro arasında değişen mali yardımlar yapıldı.

Daha sonra da yangın, sel ve deprem felaketlerinde "çıkış yollarını kapatan", usulsüz ve izinsiz inşa edilen binaların derhal yıkılacağı açıklandı.

Şehircilik ve Enerji Bakanı Yorgos Stathakis, Başbakan Aleksis Çipras’tan aldığı talimat üzerine bir tespit çalışması yaptı.

Yorgos Stathakis, usulsüz ve izinsiz inşa edildiğini tespit ettikleri 3 bin 168 binayı, sonradan izin çıkartılmış olsa da yıkacaklarını söyledi.

Stathakis binalardan 2 bin 500’ünün ormanlık alanlarda ve dere yataklarında, 668’inin de sahil ve kumsallarda inşa edildiğini belirtti.

Başbakan Aleksis Çipras da yangın bölgelerini ziyareti sırasında, "Siyasi maliyeti ne olursa olsun yasa dışı inşa edilen yapıların yıkımına derhal başlanacak" demişti.

Yangınlarda ölü sayısının fazla olmasının nedenleri arasında sayfiye yerlerindeki usulsüz yapıların, denize ve ana caddelere açılan yolları kapatmış olması ve panik halinde kaçışan insanların daracık yollarda sıkışmaları da gösteriliyor.

Haberler


Müftülük tartışması, gerçekler ve kasıtlı çarpıtmalar

Müftülük meselesi: Bir kurumdan fazlası

Çözümsüzlük politikası

İyiliği topluma hâkim kılmak

Yarının Cesur Yürekleri

İskeçe Türk Birliği genel kurula hazırlanıyor

Ömer Çelik’ten Batı Trakya ve müftülük açıklaması

İskeçe Müftülüğünden Paşevikli öğrenciler için Selanik’e kültürel gezi

Şarkıcı Işın Karaca İzmir Marşı’nı seslendirdiği için Yunanistan’a alınmadı

İskeçe Müftülüğünden gençlere yönelik Kocaeli gezisi

Sırakaya’dan Türk Azınlığın seçtiği müftüleri tanımayan Yunanistan’a tepki

ABTTF Başkanı Habipoğlu: “Yunanistan uluslararası hukuku hiçe sayıyor”