Anasayfa


02-08-2018
İrfan Hacıgene, eyalet başkanı Metios’un istifasını istedi
Bir yıl önce yıkılan Narlıköy köprüsündeki çalışmaların hala başlamamış olması, Eyalet Meclisi’ni karıştırdı.
2 Ağustos 2018 Perşembe

Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Meclis Başkanı Hristos Metios’a yönelik ağır eleştiriler yapılırken, eyalet başkanının listesinden seçilen İrfan Hacıgene, Metios’un istifasını istedi.
Eyalet meclis üyeleri köprünün bir yıl sonra tamir edilmemiş olmasının yanı sıra, yıkılma sebeplerinin dahi araştırılmamasının kabul edilemez olduğunu belirttiler.

Hatırlanacağı üzere Kuruçay üzerindeki Narlıköy köprüsü geçen yıl yıkılmıştı. Yıkılış sebeplerinin araştırılması ve köprünün yeniden tamir edilmesi amacıyla bilirkişi raporlarının hazırlanması için eyalet yönetiminin Trakya Mühendisler Odası’nı görevlendirilmesiyle ilgili karar geçtiğimiz günlerde İdari Genel Sekreterlik tarafından iptal edildi.

Konunun Eyalet Meclisi’nde görüşülmesi sırasında meclis üyesi İrfan Hacıgene, Doğu Makedonya – Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios’un istifasını istedi. Merhum Yorgos Pavlidis’in listesinden seçilen eyalet meclis üyesi İrfan Hacıgene, köprünün yıkılmasından bir yıl sonra bunun sebeplerinin bile araştırılamadığını belirterek, Eyalet Başkanı Metios’un, danışmanlarının ve avukatlarının istifasını istedi. Hacıgene, insan hayatını ilgilendiren konularda bu derece büyük hataların yapılmasının kabul edilemez olduğunu ifade ederek, “Eyalet Başkanı üzerine düşen sorumluluğu üstlenmelidir. Kendisinin istifa etmesini öneriyorum.” diye konuştu.

Eyalet meclis üyesi Önder Mümin de köprüyle ilgili yanlışların büyük boyutta olduğunu, bunun kabul edilemez olduğunu belirterek, Eyalet Başkanı Hristos Metios’un bu sorumluluğu üstlenmesi gerektiğini ifade etti.

Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler