Anasayfa


02-08-2018
Milletvekili Mustafa müftülük yasa değişikliği hakkında konuştu
Rodop SİRİZA Milletvekili Mustafa Mustafa, müftülüklerle ilgili yasa değişikliğinin görüşüldüğü Genel Kurul’da konuştu.
2 Ağustos 2018 Perşembe

Mustafa, Batı Trakya’daki azınlık sorunlarının gündeme geldiği her defasında “Mehmetologların” , “Trakyalogların” ve bölgeyle ilgili “hassas vatandaşların” devreye girdiğini söyledi. Müftülerin yargı yetkilerinin sınırlandırılmasının azınlık toplumunda olumlu sonuçları olduğunu belirten Mustafa Mustafa, bu konuda farklı senaryolar üreten çevrelerin yanıldığını kaydetti.

Bugüne kadar geçerli olan müftülerin belirlenmesi yönteminin başarısız olduğunu vurgulayan Mustafa, “Şeffaf olmayan, kriterleri olmayan veya görevdeki hükümete ve Trakya’daki azınlık konularını yöneten sisteme tabi olan bir yöntem, toplumdan ve insanlardan kopuk müftüler yarattı. Sayın bakan; belki görevleri sona erecek olan müftüler size küfredecek veya hakaret edecek. Ancak gönüllerinin derinliğinde size teşekkür edecekler. Çünkü artık yalnızlıktan ve izole edilmiş olmaktan kurtulacaklar.” dedi.

Halihazırdaki müftülerin yerine müftü naiplerinin getirileceğini ifade eden milletvekili Mustafa, bu kişilerin müftülüklerin kurumsal olarak iyileştirilmesine ve yeni yapının oluşmasına katkı sağlayacağını söyledi. Mustafa Mustafa, müftü naiplerinin belirlenmesinde azınlık toplumuyla samimi bir diyalog yapılması gerektiğini belirterek, “Bu amaçla aktif din görevlileriyle ve azınlığın temsilcileriyle samimi bir diyalog yapılmalı.” ifadelerine yer verdi.

“İERODİDASKALOS YASASI GEREKSİZ BİR YASA”

Konuşmasında 240 İmam Yasası’na (ierodidaskalos) da değinen Rodop milletvekili Mustafa Mustafa, bu yasanın gereksiz olduğunu vurguladı. Azınlık okullarının desteklenmesi gerektiğini anlatan Mustafa, iki azınlık lisesinin kurumsal ve fiziki olarak ihtiyaçlarına dikkat çekti. Selanik Üniversitesi’ndeki azınlık eğitimi bölümünün iyi derecede Türkçe’ye sahip öğretmenler yetiştirmesi için desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Mustafa Mustafa, iki medresenin de iyileştirilmesinin şart olduğunu söyledi ve “Bizler için asıl öncelik olan şeyler bunlardır. İerodidaskaloslar değil.” diye konuştu.


Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler