Anasayfa

09-08-2018
İsim sorunuyla ilgili referandum anketinde "evet" önde
Yunanistan ile Makedonya (FYROM) arasında isim sorununa çözüm getirmek amacıyla imzalanan anlaşmaya ilişkin Makedonya'da yapılacak referandumla ilgili anket açıklandı.
9 Ağustos 2018 Perşembe

Ankette, "Prespes Anlaşması"na komşu ülke vatandaşlarının vereceği yanıtın "evet" olma ihtimali daha yüksek görünüyor.

30 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek referandumla ilgili ankete yanıt verenlerin yüzde 41,5'i "evet", yüzde 35,1'i ise "hayır" diyor.

Referandumun düşük katılım oranı nedeniyle geçersiz sayılabileceği tahminlerinin de dayanaktan yoksun olduğu ifade ediliyor. Ankete katılanların yüzde 66,4'ü referandumda oy kullanacağını ifade ediyor.

Bu arada, ülkedeki Arnavutların referandumda ağırlıklı olarak "evet" oyu kullanacağı belirtildi. Anket verilerine göre Makedonya'daki Arnavutlar anlaşmaya yüzde 88 oranında "evet" diyor. Makedonların ise yüzde 27,4'ü isim sorununa çözüm getiren anlaşmayı desteklerken, yüzde 45,2'sinin karşı olduğu görülüyor.

Ayrıca referandumda "evet" oyu kullanacak olanların oranında yavaş ancak sabit bir şekilde artış olduğu ifade ediliyor.

Haberler


ABD ara seçimlerinde Demokratlar Kongrenin iki kanadında da çoğunluğu aldı

Velilerden İsrail’in İskeçe’deki okula ekipman bağışlamasına tepki

OPEKEPE skandalı büyüyor

Dün “kabul edilemez” dediği yerde bugün kendisi duruyor!

BM’de Yunanistan’ın insan hakları sicili incelendi

MÜFTÜLER ATANDI, KOLTUKLAR YERİNİ BULDU… PEKİ İRADE NEREDE?

2027 yılı taşıt vergileri myCAR’da erişime açıldı

Danışma Kurulundan müftülük atamalarına tepki: “Azınlığın iradesi yok sayılamaz”

Bir patrik 35 yıldır görevde, azınlık hâlâ bir müftüsünü seçemiyor

İstanbul’da 35. yıl töreni, Batı Trakya’da atama – dayatma uygulaması!

Zaman içinde eriyen ömür sermayesi

Karanlığa karşı sıradanlığın mücadelesi