Anasayfa

13-08-2018
Dışişleri Bakanlığı: "Rus tarafının kararı intikam amaçlı ve keyfidir ve hiçbir dayanağı bulunmamaktadır"
Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Yunan diplomatları sınır dışı etmesine tepki göstererek, "Rus tarafının kararı intikam amaçlı ve keyfidir ve hiçbir dayanağı bulunmamaktadır." açıklamasını yaptı.
13 Ağustos 2018 Pazartesi

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Rusya'nın, "190 yıldır Yunanistan-Rusya arasındaki ilişkileri belirleyen dostluk ve iş birliği düzeyine yaraşır pozisyonlardan istikrarlı şekilde uzaklaştığı" savunuldu.

Yunanistan'ın Rus diplomatları yasa dışı ve uygunsuz faaliyetleri nedeniyle sınır dışı ettiği, Rusya'nın Moskova'daki Yunan diplomatlara yönelik misilleme kararının ise hiçbir dayanağı bulunmadığı ileri sürülen açıklamada, "Rus tarafının kararı intikam amaçlı ve keyfidir ve hiçbir dayanağı bulunmamaktadır. Rus Dışişleri Bakanlığı'nın bu keyfi önlemlerine karşılık Yunanistan sabır ve itidal ile cevap verecektir." denildi.

Açıklamada ayrıca, Yunanistan'daki bir grup Rus’un yasalara ve kurallara uymadan tehditler savurarak faaliyetlerde bulunduğu belirtildi.

Haberler


Celal Bayar Azınlık Lisesi son sınıf öğrencilerinden kermes

Kalp doktoru Mümin Hüseyin özel muayenehanesini açtı

Sami Toraman son yolculuğuna uğurlandı

Gazeteci Mehmet Hatipoğlu’na son veda

“Trakya’da çiftçiler OPEKEPE sistemindeki hatalar nedeniyle desteklerden mahrum kaldı”

Kara Kuvvetleri, İskeçe’de Seviye 1 Dron üretim birimi kurmaya yöneliyor

Gümülcine’de çiftçiler OPEKEPE bürosu önünde eylem yaptı

Yunanistan’da işsizlik oranı düştü

Son ankette YDP birinci, PASOK sabit, SİRİZA düşüşte

Başkonsolos Ünal, Ilıca Azınlık İlkokulunu ziyaret etti

TRT World Forum 2025 yarın İstanbul’da başlıyor

Zeybek: “İyi niyet olsaydı, Mizanlı azınlık ilkokulu yeniden açılmış olacaktı”