Anasayfa

13-08-2018
Guardian: "Yunanistan için zorluklar henüz bitmedi"
20 Ağustos'ta Yunanistan'da sona eren memorandumla ilgili İngiliz Guardian gazetesi, "Yunan kurtarma dramı için son sancılar, fakat zorluklar henüz bitmedi" yorumunu yaptı.
13 Ağustos 2018 Pazartesi

20 Ağustos sonrası ekonomik durumun değerlendirildiği yazıda, "Zayıf bankalar, devletin vadesi geçmiş büyük borçları, kamu harcamalarına imkan olmaması ve yüzde 180'lik GSYİH oranıyla AB'deki en yüksek borçla Yunan krizinin izleri derin olmayı sürdürüyor." ifadelerine yer verildi.

Guardian gazetesi, "Ekonomi yüzde 26 oranında küçüldü, işgücünün beşte biri - gençlerin 2/5'i - işsiz kaldılar; yaklaşık 500 bin kişi de yurt dışına ve özellikle de Avrupa'nın güneyindeki zengin ülkelere kaçtılar. Zorluklar da henüz bitmedi. Sol hükümet, bir dizi beklenmedik iddialı hedefler belirledi." yorumunda bulundu.

Atina'nın, bütçe açığını azaltma yönünde önemli ilerlemeler kaydetmesine rağmen karşı karşıya olduğu iç ve dış risklerin varlığına dikkat çekilen yazıda, IMF ve benzeri kuruluşlarıdaki endişelerin devam ettiği kaydedildi.

Yunanistan'ın ekonomik durumunun gözetim altında olmaya devam edeceği belirtilen yazıda, emeklilik maaşlarında yeni düşüşlerin kaydedileceğine de dikkat çekildi. Krizin uzun sürdüğünü belirten Guardian, Yunanlıların ceplerinin dolu olduğu dönemi unuttuklarını, orta direğin ise gelirinin yüzde 70'ine ulaşan vergilerle ağır darbe aldığını kaydetti.

Haberler


DEB Partisi’nden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri işbirliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor

Margarita Papandreu 103 yaşında hayatını kaybetti

Türk turistlerin Yunan adalarına ilgisi artıyor

Yapay zekâyla yakınlarının sesini kopyalayıp dolandırdılar

Kış öncesi ısınma yakıtına hükümetten müdahale

İskeçe Müftülüğünde din görevlileriyle istişare toplantısı

Avramopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı