Anasayfa

18-08-2018
Türkiye - Yunanistan sınır kapılarında kuyruk çilesi
Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla Türkiye'den Yunanistan'a gelenler, gümrük kapılarında oluşan kuyruklarda uzun süre beklemek zorunda kalıyor.
18 Ağustos 2018 Cumartesi

Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla Türkiye'den Yunanistan'a gelenler, gümrük kapılarında oluşan kuyruklarda uzun süre beklemek zorunda kalıyor. Aşırı kalabalık ve özellikle de Yunanistan tarafında Kipi sınır kapısındaki memur azlığı ve peron yetersizliği nedeniyle oluşan kuyruklar yolcuların saatlerce sıra beklemelerine neden oluyor. Kurban Bayramı tatili nedeniyle Yunanistan'a gelen Türkiyeli turistler ile Batı Trakyalı soydaşlar 18 Ağustos Cumartesi günü sabahın erken saatlerinden itibaren gümrükte uzun kuyruklar oluşturdu. Bazı durumlarda bekleme süresinin 6 - 7 saat sürdüğü bildirildi.

Bu arada Edirne ile Orestiada'yı birbirine bağlayan Kastanies - Pazarkule sınır kapısında da yoğunluk olduğu ifade edildi.

Gümrüklerde oluşan kuyrukta saatlerce beklemek zorunda kalan bazı vatandaşlar da çareyi sosyal medyadan konuyla alakalı mesaj paylaşmakta aradı.

İstanbul'da yaşayan İskeçeli Mehmet Dükkancı'nın sosyal medya hesabından azınlık milletvekillerine sorunu çözüme kavuşturmaya yönelik mesajı şöyle:

"Sayın vekillerim.
Huseyin Zeybek, Ilhan Ahmet, Mustafa Mustafa, Ayhan Karayusuf
Değerli siyasetçilerimiz,
Bu bayram vakti, bizim Kipi sınır kapısında hristiyan memur arkadaşlar muhtemelen izinde olduğu için, geri kalan 2 memuru bu gün 10.000 üzerinde araç ezip geçecek gibi görünüyor. Seçmenleriniz olan onlarca Batı Trakyalı’ ya hizmet etmek için size güzel bir fırsat. Periferya, emniyet, sinir (sınır) kapısına telefon etseniz de, bir iki memur daha veya en kotu ihtimalle 2-3 gönüllü daha göndertip sınır kapılarındaki kuyruğun hızlanmasına bir katkınız olsa?
Hayır duanın yanısıra, takdir, alkış ve oy olarak size geri döneceğinden emin olabilirsiniz.
Sinir kapısından size seslenen seçmeniniz adına, selamlarimla."

İsmail Küçükgümülcine'nin paylaşımı ise şöyle:

"İpsala Hudut kapısı çok fena çok kuyruk var.
04.00’de Kartal’dan hareket ettim.
Malkara Ünal’da kahvaltı molası verdim.
07.45de İpsala Hudut kapısına 1.5-2 km kala durduk.

Kapıda görevli memur yanına yürüdüm sordum.
Neden duruyor?
İlerlemiyor veya gümrük sahasına araç almıyorsunuz?
Yunanistan tarafı alım yapmıyor, kapı kapatıyor dedi.

Yerli, yabancı Türkiye"den çıkış yapanlar çile çekiyor.."




Haberler


“Müftü Mustafa Hilmi Aga Toplum Öncüleri Ödülleri” sahiplerini buldu

Batı Trakya Öğrenci Birliğinden Ankara’da resmi temaslar

YTB’de Mustafa Kırımoğlu için vefa programı

Başkonsolos Ünal ve Ticaret Ataşesi İren’den Trakya İşadamları Derneği ziyareti

Yerlikaya ile Hrisohoidis görüştü

Yerapetritis: “Arnavutluk’taki Yunan azınlığın hakları Yunanistan için öncelikli konudur”

İskeçe’de kontrollü park cezası artırıldı

İskeçe’de dehşet verici olay: Zehirlenen 14 kedi ölü bulundu

Batı Trakya’dan 6 sporcu Fenerbahçe’nin radarında

Trafik kazaları elektronik uygulamayla takip edilecek

2026 bütçesi meclisten geçti

Özgür Ferhat: “2026 bütçesi halkı değil, ayrıcalıklı zenginleri koruyor”