Anasayfa

04-09-2018
Çipras’tan toplu sözleşme müjdesi
Hükümet, dört sektörde imzalanan toplu sözleşmelerle yaklaşık 75 bin çalışanın maaşında artış sağlanacağını duyurdu.
4 Eylül 2018 Salı

Başbakan Aleksis Çipras, dört sektörde toplam 75 bin çalışanı ilgilendiren yeni toplu sözleşmeler imzalandığını bildirdi.

Çipras, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Çalışma Bakanlığı ve ilgili sendikalar arasında yapılan dört toplu sözleşmeyle çalışanların maaşlarını arttıracaklarını belirtti.

"Kurtarma paketlerinden çıkışın alameti olan ilk hükümet kararımızı gerçekleştirdik" ifadesini kullanan Çipras, işçileri güçlendirme mücadelelerinin süreceğini kaydetti.

Çalışma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Bakan Efi Ahçioglu’nun, bankacılık, gemicilik, seyahat ve turizm acenteleri ve Uluslararası Denizcilik Birliği üyesi firmalara ilişkin toplu sözleşmeleri imzaladığı bildirilmişti.

Hükümet, kurtarma paketi programları altında etkisini kaybeden toplu sözleşmeleri yeniden güçlendirerek işçilerin gelir ve haklarını geliştirmeyi hedefliyor.


Haberler


Dar gelirli hanelere aylık gıda desteği

SİRİZA’dan hükümete Tempi tepkisi

KYSEA’dan dev silahlanma kararı

Gümülcine’deki tarım konferansının açılışını Andrianos yapacak

Hastanelere gidecek 3,5 ton sağlıksız gıda ele geçirildi

Gümülcine–Yanıköy yolunda geçici çözüm: Alternatif yol çalışmaları başladı

Tempi tren kazası davası 1 Nisan’a ertelendi

Halkın yüzde 62’si hükümet değişikliği istiyor

Batı Trakyalı gençler bayram yemeğinde buluştu

İskeçe Müftülüğü din görevlilerini bayram sofrasında buluşturdu

“Müzik Birleştirir” etkinliği Gümülcine’de gerçekleştirildi

Akaryakıta indirim, Fuel Pass geri geliyor