Anasayfa

09-09-2018
Çipras’tan yeni ekonomi paketi
Başbakan Aleksis Çipras, vergi indirimleri ve maaş artışını içeren yeni ekonomi paketini açıkladı.
9 Eylül 2018 Pazar

Başbakan Aleksis Çipras, 83. Uluslararası Selanik Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada, kurtarma paketi sonrası hükümetinin ortaya koymayı hedeflediği vergi indirimleri ve sosyal reformları içeren ekonomi vizyonunu anlattı.

Ağustos 2015’te zorlu seçim yaparak kurtarma paketini kabul ettiklerini anımsatan Çipras, "Kreditörlerle anlaşma sağlayarak ülkemizin Avrupa yolunu tehlikeye atmamayı seçmemizin doğru tercih olduğu ispatlandı." ifadesini kullandı.

Çipras, Yunan ekonomisinin 9 yıl sonra yeniden toparlandığını belirterek, "Kurtarma paketi sonrası Yunanistan’ı, yeni çağın Yunanistanı’nı dizayn ve inşa etmek için koşullar sağlandı." dedi.

İhracat, sanayi üretimi ve hane halkı tüketiminin yükseldiğine işaret eden Çipras, "Üst üste 6 çeyrek dönemdir ekonomi büyüme sağlıyor. İstatistik Kurumu, 2018 için büyüme tahminini yüzde 2,5’e yükseltti." bilgisini paylaştı.

Çipras, mali disiplinin sağlandığını ve bütçenin beklenenden daha çok faiz dışı fazla verdiğine dikkati çekerek, 2019-2022 yıllarında rahatlama sağlamak için 3,5 milyar avroluk alan sağlayacaklarını söyledi.

Toplu sözleşmeleri yeniden düzelteceklerini açıklayan Çipras, "Tüm taraflarla görüşmelerimizi tamamladıktan sonra 2019’da asgari ücreti yükselteceğiz." diye konuştu.

Çipras, ayrıca birçok farklı vergi türünü ve sosyal sigorta ödemelerini azaltacaklarını dile getirdi.

Konut vergisini yarı yarıya azaltacaklarını ifade eden Çipras, "1 Ocak 2019 itibarıyla 4 yıllık süre zarfında kurumlar vergisini yüzde 29’dan yüzde 25’e düşüreceğiz. 1 Ocak 2021’den itibaren yüzde 24 olan KDV’yi yüzde 22’ye düşüreceğiz." açıklamasında bulundu.


Haberler


“Müftü Mustafa Hilmi Aga Toplum Öncüleri Ödülleri” sahiplerini buldu

Batı Trakya Öğrenci Birliğinden Ankara’da resmi temaslar

YTB’de Mustafa Kırımoğlu için vefa programı

Başkonsolos Ünal ve Ticaret Ataşesi İren’den Trakya İşadamları Derneği ziyareti

Yerlikaya ile Hrisohoidis görüştü

Yerapetritis: “Arnavutluk’taki Yunan azınlığın hakları Yunanistan için öncelikli konudur”

İskeçe’de kontrollü park cezası artırıldı

İskeçe’de dehşet verici olay: Zehirlenen 14 kedi ölü bulundu

Batı Trakya’dan 6 sporcu Fenerbahçe’nin radarında

Trafik kazaları elektronik uygulamayla takip edilecek

2026 bütçesi meclisten geçti

Özgür Ferhat: “2026 bütçesi halkı değil, ayrıcalıklı zenginleri koruyor”