Anasayfa

12-09-2018
Kammenos'tan "Makedonya" açıklaması
Savunma Bakanı ve hükümetin küçük ortağı Bağımsız Yunanlılar (ANEL) Partisi Genel Başkanı Panos Kammenos, Makedonya (FYROM) ile yapılan isim anlaşmasına ilişkin, "Anlaşma eğer Yunan parlamentosuna gelme noktasına ulaşırsa, bize hükümette kalmak için halkın verdiği bir yetki yok." dedi.
12 Eylül 2018 Çarşamba

Kammenos, 83’üncüsü düzenlenen Uluslararası Selanik Fuarı’nda yaptığı konuşmada Makedonya konusuna değindi.

Yunanistan ve Makedonya (FYROM) arasında gerçekleştirilen anlaşmanın tamamen kendilerine ters düştüğünü vurgulayan Kammenos, "Anlaşma eğer Yunan parlamentosuna gelme noktasına ulaşırsa, bize hükümette kalmak için halkın verdiği bir yetki yok." diye konuştu.

Kammenos, hükümette oluşabilecek bir anlaşmazlığı engellemek için elinden geleni yapacaklarını vurgulayarak, "Başbakan’a üç teklifim olacak. Birincisi Yunan halkının referandum ile anlaşmayı oylaması. İkinci seçenek, görüşmeleri dört yıllık hükümet döneminin bitişinden sonra yapmak. Üçüncüsü ise seçime gitmek." dedi.

Üsküp yönetiminin anlaşmayı ihlal ettiğini ileri süren Kammenos, Makedonya’daki referandumdan ne çıkarsa çıksın kararın Yunan halkı tarafından verilmesi gerektiğini savundu.

Yunanistan ile Makedonya arasında isim sorunu kapsamında kabul edilen anlaşmanın, Makedonya’daki referandumdan sonra Yunanistan Meclisinde oylanması bekleniyor.

Haberler


SİRİZA’dan hükümete Tempi tepkisi

KYSSEA’dan dev silahlanma kararı

Gümülcine’deki tarımsal konferansın açılışını Andrianos yapacak

Hastanelere gidecek 3,5 ton sağlıksız gıda ele geçirildi

Gümülcine–Yanıköy yolunda geçici çözüm: Alternatif yol çalışmaları başladı

Tempi tren kazası davası 1 Nisan’a ertelendi

Halkın yüzde 62’si hükümet değişikliği istiyor

Batı Trakyalı gençler bayram yemeğinde buluştu

İskeçe Müftülüğü din görevlilerini bayram sofrasında buluşturdu

“Müzik Birleştirir” etkinliği Gümülcine’de gerçekleştirildi

Akaryakıta indirim, Fuel Pass geri geliyor

İskeçe Türk Birliğinden muhteşem aile gecesi