Anasayfa

18-09-2018
"Yunanistan’daki sığınmacı kampında çocuklar intihar teşebbüsünde bulunuyor"
Yunanistan’ın Midilli Adası’ndaki kampta elverişsiz yaşam koşulları nedeniyle sığınmacıların ruhsal sağlık durumunun kötüye gittiği ve çocukların dahi intihar ve kendine zarar verme girişiminde bulundukları belirtildi.
18 Eylül 2018 Salı

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) tarafından yapılan açıklamada, adadaki Moria Kampı’nda, kapasitenin yaklaşık 3 katı insanın konakladığı belirtildi.

Kampın boşaltılması çağrısı yapılan açıklamada, sığınmacılar arasında her zamankinden daha fazla oranda akıl sağlığı sorunlarının baş gösterdiği ifade edildi.

Açıklamada, "Şubat ve Haziran ayları arasında (6-18 yaş arası) çocuklar için gerçekleştirilen akıl sağlığı grup aktivitelerinde, MSF ekipleri çocukların yaklaşık 4’te 1’inin kendine zarar verdiği, intihar girişiminde bulunduğu ya da intiharı düşündüğünü gözlemledi" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen MSF Sağlık Koordinatörü Declan Barry, "Savaş bölgelerinden gelen çocuklar Avrupa’da bakım ve koruma almaları gerekirken, durmaksızın korku, stres, cinsel şiddet dahil olmak üzere şiddet vakalarına maruz kalıyorlar." yorumunda bulundu.

Sağlık ve hijyen koşullarının uygunsuzluğu da eleştirilen açıklamada ayrıca, salgın hastalık riskinin oldukça yüksek olduğu kaydedildi.

Kuzey Ege Valiliği, Moria Kampı’ndaki şartların kamu sağlığı ve çevre için zararlı ve uygunsuz olduğunu belirterek, Göç Politikaları Bakanlığı tarafından şartların düzeltilmemesi halinde kampın 30 gün içerisinde kapatılması gerektiği uyarısında bulunmuştu.

Hükümet, kamplardaki sığınmacı yoğunluğunu azaltmak amacıyla başta korunmaya muhtaç kişiler olmak üzere sığınmacıları anakaradaki kamplara taşımaya devam ediyor.

Haberler


Seçek’te 672 yıllık gelenek coşkuyla yaşatıldı

Atina yakınlarında yangın söndürme çalışmaları sırasında iki helikopter çarpıştı

Refika Habipoğlu son yolculuğuna uğurlandı

73 orman yangınıyla mücadele sürüyor

Geleneksel Şahin Vakfı Kermesi başladı

Rodop ilinde yangın riski en yüksek seviyede

GAT Festivali 2 Ağustos’ta

AB ülkelerinde bu yıl orman yangınlarında kayıp 435 bin hektarı buldu

Irmak Arıcı’nın yerine Güliz Ayla sahne alacak

Elektronik fatura 1 Ekim’den itibaren tüm işletmeler için zorunlu olacak

BAKEŞ’ten yeni kitap: ’Kum Saatine Sıkışan Hayatlar’

Gümülcineli Prof. Dr. Ömer Devecioğlu son yolculuğuna uğurlandı