Anasayfa

25-09-2018
Yunanistan’dan bazı kaçakların "geri itildiği" iddiası
Edirne Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Bosnaköy köyü yakınlarında 30 düzensiz göçmen yakalandı. Yunanistan tarafından geri itildiği öne sürülen bu kişilerden bazılarının yarı çıplak olduğu ve üzerlerine gübre çuvalı geçirdiği öğrenildi.
25 Eylül 2018 Salı

Yunanistan tarafından 30 düzensiz göçmenin uluslararası sözleşmelere aykırı şekilde Türkiye’ye gönderildiği ileri sürüldü.

Edirne Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Bosnaköy köyü yakınlarında çok sayıda düzensiz göçmenin bulunduğu ihbarı üzerine bölgeye gitti.

Polis, 30 düzensiz göçmeni yakaladı. Bu kişilerden bazılarının yarı çıplak olduğu ve üzerlerine gübre çuvalı geçirildiği tespit edildi.

Düzensiz göçmenler ifadelerinde, Yunan askerlerinin kendilerini darbederek elbiselerini aldıklarını, Meriç Nehri üzerinden Türkiye tarafına zorla gönderdiklerini öne sürdü. Göçmenler, Yunanistan tarafından Türkiye’ye zorla gönderilen kişi sayısının yaklaşık 80’i bulduğunu, ancak diğerlerinin nereye gittiklerini bilmediklerini söyledi.

Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İl Göç İdaresi’ne teslim edilen düzensiz göçmenlere elbise, ayakkabı verilerek, yemek ve duş imkanı sağlandı.

Haberler


Rodop, İskeçe ve Meriç illerinde Hıdırellez etkinlikleri

İskeçe Merkez Türk Azınlık İlkokulu 150 yaşında!

Batı Trakyalı gençler Ankara’da Uluslararası Piyano Festivaline katıldı

İTB ve GTGB ekipleri Çalıklı Uluslararası Hıdırellez Şenliklerine katıldı

Avrupa Dil Eşitliği Ağı, Türk azınlık eğitim kurumlarıyla bir araya geldi

Kozlukebir köyünde hatim coşkusu

Selanik’in merkezinde patlama: 38 yaşındaki kadın hayatını kaybetti

Başkonsolos Ünal Kırköy’ü ziyaret etti

ABTTF, Avrupa Dil Eşitlik Ağının katılımıyla Batı Trakya’ya keşif ziyareti düzenledi

Türk azınlık ve toplulukları Varna’da buluşuyor

Kooperatiften tütün fiyatları ile ilgili açıklama

İskeçe Belediyesinden artan güvercinlere karşı ilginç mücadele yöntemi