Anasayfa


22-06-2020
Gençlerden Kovid-19 seferberliği; “ÇOK GEÇ OLMADAN”
İskeçeli gençler, Kovid-19 salgınıyla ilgili halk arasında farkındalık ve duyarlılık oluşturulması amacıyla sosyal medyada “Çok Geç Olmadan” adı altında bir proje başlattı.
22 Haziran 2020 Pazartesi



Son dönemde vakaların arttığı Şahin köyündeki gençler, halka gerekli bilgileri verebilmek, alınması gereken önlemler konusunda duyarlılık oluşturmak için çalışma başlattı. Şahin’de başlatılan “Çok Geç Olmadan” platformuna birkaç gün içinde İskeçe il genelinden diğer gençler de katıldı.

Çoğunluğu Türkiye’de eğitim gören Batı Trakyalı üniversite öğrencileri ve üniversiteden yeni mezun olan İskeçeli gençler tarafından oluşturulan “Çok Geç Olmadan” platfomu, facebookta doktorlarla canlı röportajlar yaparak, Kovid – 19 salgınıyla ilgili halka bilgi aktarıyor ve farkındalık oluşması için çaba sarfediyor.

Sosyal medyada ilk yayınını, Şahin gençliğinden Melika Sar'ın modertörlüğünde İskeçe Milletvekili Dr. Burhan Baran ile gerçekleştiren "Çok Geç Olmadan" ekibi, ikinci yayınını da Elmalı gençliğinden Serdar Küçük'ün moderatörlüğünde Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Başkanı İskeçeli Dr. Hüseyin Baltacı ile gerçekleştirdi. Dün akşam ise Ilıca gençliğinden Beyzanur İmam'ım moderatörlüğünde sabık İskeçe Milletvekili Kardiyoloji Uzmanı Dr. Çetin Mandacı ile bir yayın gerçekleştiren ekip büyük beğeni topluyor.

"Çok Geç Olmadan" farkındalık hareketi bu akşamz (22 Haziran Pazartesi) ise özel bir konuk ile canlı yayın yapacak. Konya Medicana Hastanesi'nden Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Metin Çapar ile gerçekleştirilecek yayının moderatörlüğünü Yassıören’den Sedef Karabıyıklı yapacak. Yayın her akşam olduğu gibi facebook sosyal medya ortamında saat 22:00'da başlayacak.

“İNSAN – BİLGİ ARASINDA KÖPRÜ OLUŞTURMAK VE FARKINDALIK YARATMAK İÇİN VARIZ”
“Çok Geç Olmadan” platformu, sosyal medyadaki ilk paylaşımında kendini şöyle tanıttı: “Çok geç olmadan bir sosyal sorumluluk hareketidir. Kovid-19’un bölgemize ciddi anlamda yayıldığı bu dönemde, insan-bilgi arasındaki köprüyü oluşturmak, alınması gereken tedbirler konusunda farkındalık yaratmak için varız.”

“Çok Geç Olmadan” ekibi, platformun oluşum süreci ve amacını ise şu sözlerle özetledi: “Hareketimiz, Covid19 pandemisi nedeniyle yaşanan bu sıkıntılı günlerde, şu anda Şahin’de bulunan Betül Meço’ya insanlarımızdan doktorlarımızla canlı yayınlar düzenlenmesi yönünde gelen bir istek üzerinden ortaya çıkan fikirle başlamıştır. Bu fikirden ve böyle bir ihtiyaçtan yola çıkılarak Betül ile Kubilay Haliloğlu, Gülsüm Haliloğlu, Mehlika Sar ve Aynur Karahoca whatsapp üzerinden bir araya gelerek sosyal medya üzerinden ‘‘Çok Geç Olmadan’’ sloganıyla bir sosyal sorumluluk hareketi başlatmışlardır. Ancak böyle bir hareketin bölgemizin diğer köylerinden gençlerin katılımı olmazsa eksik kalacağı düşüncesiyle, henüz herhangi bir faaliyete geçilmeden önce bu harekete katılmak üzere Mustafçova Belediyesi’ne bağlı köylerimizden birer temsilcinin davet edilmesine karar verilmiştir ve böylece başlangıçta dört kişilik olan ekibe; Elmalı’dan Serdar Küçük, Ilıca’dan Beyzanur İmam, Mustafçova’dan Cevat Kabza, Ketenlik’ten Hüseyin Havaca, Kozluca’dan Mustafa Sarı, Gökçepınar’dan Sadıka Karahüseyin, Paşevik’ten Merve Kule büyük bir istekle köylerini temsil etmek üzere ekibe dahil olmuşlardır. Ayrıca İskeçe’den Kübra Ahmet Kahya ile Veysel Köse ve yine Şahin’den Fatma Karakehaya, Hüseyin Süleyman, Emirhan Cukal bu gönüllü harekete katılmışlardır. Bir an önce harekete geçmek adına, üyelerinin bir kısmının daha önce bir araya gelmediği bir ekip olarak hareketimizin ikinci günü siz takipçilerimizle ilk canlı yayınımızda buluşmuş olduk.

Biraz hareketimizden bahsetmek gerekirse; ‘Çok Geç Olmadan’ ekibi olarak tek amacımız böyle zor bir dönemde ortaya çıkan bir ihtiyacı karşılamaktır. Yani; insanımızı alanında uzman doktorlarla, gerçek bilgiyle, bilimle buluşturmaktır. Doğru bilgi ve davranışlarla, insanımıza destek ve moralle bu zorlu süreci hep birlikte atlatacağımıza inanıyoruz. Öncelikle belirtmek isteriz ki biz gençler olarak bu konularda bilgilendirebilecek bir konumda değiliz. Bu oluşum sayesinde yapabileceğimiz tek şey insanlarımızı alanında uzman kişilerle buluşturup, bilgilerini ve sorularını karşılıklı olarak aktarmalarına aracı olmaktır. Takipçilerimizle birlikte bizler de bu bilgilerden yararlanmak, önerilere kulak vermek istiyoruz. Tamamen gönüllü ve iyi niyetle yola çıkmış, hareketin içinde herhangi bir siyasi grubu öne çıkarma telaşında olmayan gençlerden ibaretiz. Yalnızca bizleri takip etmek isteyenlere yönelmekte ve gençler olarak küçüklerimize ve büyüklerimize karşı sorumluluğumuz olduğunu düşünmekteyiz. Umuyoruz ki bu konuda faydamız dokunur. Son olarak özellikle belirtmek isteriz ki böyle bir oluşumun fikri Şahin’den çıkmış olsa da kendimizi bir Şahin grubu olarak tanımlamamaktayız. Temsilci arkadaşlarımızın varlığı sayesinde, Covid19 salgınının bölgemizde yayılmakta olduğu bu zor dönemde bölgemizin tüm insanına yönelen, birlik ve beraberlik duygusuyla hareket eden bir grup genç olarak tanımlamaktayız. Son dört gün boyunca projemizden bahsetmek üzere başvurduğumuz doktorlarımız bizleri mutlu ederek, ‘okumuş insanların halkına karşı sorumlu olduğu’ bilinciyle ve büyük bir istekle, henüz ortaya çıkmamış bu hareketi ve kim olduğumuzu sorgulamadan, biz gençlere güvenerek davetimizi kabul etmişlerdir. Bizleri destekleyen ve yanımızda olan tüm doktorlarımıza ve izleyicilerimize çok teşekkür ederiz. Yeni yayınlarda görüşmek üzere!”


Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup