Anasayfa

23-06-2020
Atina'da Müslümanlara ait bir ibadet yeri kapatılıyor
Başkent Atina'da Müslümanların mescit olarak kullandığı bir ibadet yerinin gerekli izin belgelerinin bulunmaması gerekçesiyle kapatılacağı bildirildi.
23 Haziran 2020 Salı

Yunanistan Müslümanlar Derneğinden yapılan açıklamada, 1989 yılından bu yana Pire Limanı yakınlarında bulunan ’’Andalusia’’ (Endülüs) isimli mescidin, Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı tarafından alınan kararla kapatılacağı belirtildi.

Konumu dolayısıyla birçok turistin de ibadet etmesine olanak sağlayan mescitle ilgili şu ana kadar herhangi bir şikayet olmadığı ifade edilen açıklamada, kapatma kararıyla dini özgürlüklerin baskılanmasının hedeflendiği kaydedildi.

Açıklamada, ’’Müslümanlar, maalesef kanun önünde eşitlikten çok uzaktalar.’’ ifadesi kullanıldı.

Avrupa'nın ibadete açık camisi olmayan tek başkenti Atina'da yaşayan Müslümanlar, namazlarını kendi imkanlarıyla oluşturdukları ibadet yerlerinde kılıyor.

Öte yandan, Atina’da yapımı tamamlanan ilk resmi cami, çeşitli engellerle hala ibadete açılamıyor. Geçen yıl haziranda basın mensuplarına tanıtılan camide ilk namazın Eylül ayında kılınması planlanıyordu.

Haberler


TİKA Başkanlığına Abdullah Eren atandı

Tartışmalı göç yasası meclisten geçti

Gümülcine’de “Dolunaylı Gece” etkinliği düzenlendi

Srebrenitsa’daki katliamın tanığı akümülatör fabrikasına Türkiye’nin desteğiyle soykırım müzesi kuruldu

Srebrenitsa Soykırımı’nın 7 kurbanı bugün toprağa veriliyor

ABD, BM Özel Raportörü Albanese’yi yaptırım listesine aldı

Atina’da alarm: Ünlü gazetecinin oturduğu binada bomba bulundu

Gerdeme köyünde cinayet: 66 yaşındaki adam bıçaklanarak öldürüldü

Maronya Antik Tiyatrosunda unutulmaz bir konser

Olimpiakos, Arjantinli orta saha Lorenzo Scipioni’yi transfer etti

Taşöz’deki yangın kontrol altına alındı

Yunanistan, kira artışında Avrupa şampiyonu oldu