Anasayfa


24-06-2020
Bakan Yardımcısı Kıran, Yunanistan'ın göçmenlere yönelik tutumunu eleştirdi
Türkiye Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Yunanistan'ın kara sınırında göçmenlere yönelik zorla geri itmeler yapıldığına ve sınıra tel örgü çekildiğine dikkati çekerek, "Yunan Sahil Güvenliği göçmenlerin bulunduğu tekneleri uzaklaştırıyor ve onlara hakiki mermilerle ateş açıyor. Bu kabul edilemez." dedi.
24 Haziran 2020 Çarşamba

Kıran, video konferans yöntemiyle düzenlenen 4'üncü Brüksel Konferansı kapsamında, "Suriye'de Yerinden Edilmiş Kişileri Korumak ve Desteklemek" başlıklı webinarda konuştu.

Türk Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran, Yunanistan’ın mültecilere olan tutumuyla ilgili olarak insanlık dışı muamelenin kabul edilemez olduğunu vurguladı. Kıran şunları kaydetti: "Yunanistan'la kara sınırımızda zorla geri itmeler yapıldığını ve kara sınırımızda tel örgü çekildiğini görüyoruz. Yunan Sahil Güvenliği göçmenlerin bulunduğu tekneleri uzaklaştırıyor ve onlara hakiki mermilerle ateş açıyor. Bu kabul edilemez. Mülteciler insanlık dışı muameleye maruz bırakılmamalı veya zorla geri gönderilmemelidir. Hepimiz uluslararası yükümlülüklerimize uymak zorundayız."

Etkinliği düzenleyen Avrupa Birliği'ne (AB) ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliğine (BMMYK) teşekkür eden Kıran, "Bugün dünya çapında yerinden edilmiş kişi sayısı seksen milyona ulaşarak yeni bir rekor kırmıştır. Nerede ve kim olurlarsa olsun bu insanların esenliğine destek olmalıyız." dedi.
Kıran, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bu konuya "insani ve ahlaki sorumluluğumuz" olarak atıfta bulunduğunu hatırlatarak, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yerinden edilmiş kişilerin içinde bulunduğu insani trajediye yeni bir boyut getirdiğini kaydetti.

Salgın nedeniyle sınırların kapandığını ve bunun da yardım akışlarını kesintiye uğrattığını anlatan Kıran, bu süreçte sağlık hizmetlerine erişimin daha da zorlaştığını, ekonomik sıkıntıların katlanarak arttığını ve mültecilerin eskisinden de kırılgan hale geldiğini vurguladı.

Kıran, Türkiye'nin, bu çok boyutlu sınamanın üstesinden gelmek için kapsayıcı ve sürdürülebilir politikalar benimsediğini belirterek, "Bu bağlamda, milyonlarca Suriyelinin sağlık, eğitim ve istihdama erişimleri bulunmaktadır." dedi.

Haberler


Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrenci şenliği düzenliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB Yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi

Fatih Terim ile Panathinaikos’un yolları ayrıldı