Anasayfa

27-06-2020
DEB ile EFA arasındaki telekonferansta azınlık çiftçilerinin sorunları ele alındı
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, Batı Trakya'daki azınlık çiftçisinin yaşadığı ekonomik sıkıntıları, Avrupa Parlamentosu'nda grubu bulunan Avrupa Hür İttifakı'na aktardı.
27 Haziran 2020 Cumartesi

Konuyla ilgili olarak DEB Partisi'nden yapılan yazılı açıklamada parti genel başkanı Çiğdem Asafoğlu'nun 26 Haziran Cuma günü, Avrupa Hür İttifakı (EFA) Başkanı Lorena Lopez de Lacalle ve EFA Sekretaryasının katılımıyla gerçekleşen telekonferansa katıldığı ve azınlığın tarımsal alanda yaşadığı ekonomik sıkıntıların ele alındığı bildirildi. Ayrıca DEB Partisi'nin Avrupa Parlamentosu’nun Kovid-19 salgınında etkilenen çiftçilere tazminat olarak sağlayacağı ekonomik paket hakkında detaylı bilgi aldığı ifade edildi.

Açıklamada şu ifadeye yer verildi: "DEB Partisi olarak ülkemizin önemli tarım bölgeleri olan Rodop, İskeçe ve Meriç illerinde faaliyet gösteren Azınlık çiftçilerinin de bu fondan yararlanmasını talep eder ve sürecin yakından takipçisi olduğumuzu kamuoyunun bilgisine sunarız."

Haberler


DEB Partisi’nden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri işbirliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor

Margarita Papandreu 103 yaşında hayatını kaybetti

Türk turistlerin Yunan adalarına ilgisi artıyor

Yapay zekâyla yakınlarının sesini kopyalayıp dolandırdılar

Kış öncesi ısınma yakıtına hükümetten müdahale

İskeçe Müftülüğünde din görevlileriyle istişare toplantısı

Avramopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı