Anasayfa


28-06-2020
Camilerden ERT adına alınan verginin iptal edilmesi için çalışma başlattı
İskeçe Milletvekili Burhan Baran, camilere gönderilen elektrik (DEİ) faturalarından Devlet Radyo Televizyon Kurumu (ERT) adına haksız yere alınan vergilerin iptal edilmesi için çalışma başlattığını açıkladı.
28 Haziran 2020 Pazar

Devlet Elektrik Kurumu (DEİ) İskeçe şubesi ile iletişime geçerek girişimde bulunduklarını belirten Baran, köy mütevelli heyetleriyle irtibata geçerek gerekli evrakları toplayacaklarını kaydetti.

Milletvekili Burhan Baran konuyla ilgili açıklamasında şöyle: “Halkımızdan gelen şikayetler ve yaptığımız incelemeler sonucunda, DEİ (Devlet Elektrik Kurumu) faturaları üzerinden ΕRΤ (Devlet Radyo ve Televizyon Kurumu) adına tahsil edilen vergilerin de camilerimizden kanunen haksız tahsil edildiğini tespit ettik. Bu konu hakkında çalışmalarımızı DEİ İskeçe şubesi ile bağlantıya geçerek başlattık. Olayın çözüme ulaşması ve tahsil edilen haksız kesintinin kaldırılması için yapılması gereken işlemleri aşağıda sizlere duyurmak istiyorum:

a) Elektrik faturası resmi vakıf adına gelen, camiilerimize ait elektrik faturası fotokopisi,
b) Resmi mütevellilik belgesi fotokopisi,
c) Köy vakıf bilgileri ve başkanların mühürleri.

Hazırlanan belgeler ile birlikte, köy vakıf heyeti başkanlarının Venizelu 70 (Zincirli Han) 3. katta bulunan, politik büroma gelerek konu hakkında, Devlet Elektrik Kurumu İskeçe şubesine sunulmak üzere köy vakıf heyetleri adına hazırlanmış olan dilekçeyi, imzalamaları yeterli olacaktır. Daha sonra, tüm imzalanan bu dilekçeler toplu halde Devlet Elektrik Kurumu'nun İskeçe şubesine tarafımızca (arzu edenler şahsen) teslim edilecektir.

İstirhamım, telefon ile ulaşmaya çalışacağımız ve kendilerini konu hakkında bilgilendireceğimiz tüm köy mütevelli heyetlerinin konuya duyarlı olup, konunun biran önce çözüme ulaştırılabilmesi için gerekli dilekçeleri hazırlayıp ilgili kuruma ulaştırabilmemiz için birlikte hareket ederek, bizlere yardımcı olmalarıdır. Yıllardır es geçilmiş sorunların çözümleri üzerine çalışmalarımız devam ediyor. Tüm gelişmeleri zamanı geldikçe siz değerli halkımla paylaşmayı sürdüreceğim.”

Haberler


Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrenci şenliği düzenliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB Yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi

Fatih Terim ile Panathinaikos’un yolları ayrıldı