Anasayfa

30-06-2020
AB'nin ziyaretçi kabul edeceği ülkeler listesi açıklandı
Avrupa Birliği ülkelerini ziyaret edebilecek üçüncü ülkeler listesi resmen açıklandı. Listede Türkiye yer almadı.
30 Haziran 2020 Salı

Yunanistan'a ve diğer AB ülkelerine gidebilecek ülke vatandaşlarını kapsayan ve "beyaz liste" olarak da adlandırılan 14 ülke 30 Haziran Salı günü resmi olarak açıklandı.

Söz konusu 14 ülke şöyle: Kanada, Avustralya, Nijerya, Gürcistan, Japonya, Karadağ, Yeni Zelanda, Tunus, Ruanda, Sırbistan, Güney Kore, Tayland, Uruguay ve Çin. Ancak Çin'in kapılarını AB üyelerine açması durumunda söz konusu ülkeye olan yasak kaldırılacak. Avrupa'nın en küçük devletleri olan Monako, San Marino ve Vatikan da "beyaz liste"de yer aldı.

Avrupa Birliği'nin kapılarını açtığı ülkeler arasında ABD, Rusya, Türkiye ve Brezilya ise yer almadı. "Beyaz liste"nin 15 Temmuz tarihinde güncellenmesi bekleniyor.

Bu arada medyada yer alan haberlerde, Yunanistan'ın Türkiye vatandaşlarına kapılarını açabilmek amacıyla yöntem arayışında olduğu belirtildi.

Haberler


Plastik kapaklar umuda dönüşüyor

Batı Trakya Türk heyeti, Viyana’daki AGİT toplantısına katıldı

Pire Türk Şehitliği’nde 18 Mart anma töreni

Gümülcine Başkonsolosluğunda bayramlaşma töreni 20 Mart Cuma günü

Gümülcine Müftülüğü ve GTGB’den iftar programı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Gümülcine’de törenle anıldı

İskeçe işletmelerine Skroutz fırsatı

Dimetoka’da soydaşlardan birlik ve dayanışma iftarı

BTAYTD, Mucize Tiyatrosu ve GAT’tan iftar programı

5 milyarlık silahlanma atağı: İsrail sistemleri de dahil

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, Batı Trakya Fenerbahçeliler Derneği yöneticilerini ağırladı

Şahin’de “Ramazan Sokağı”na yoğun ilgi