Anasayfa

01-07-2020
Gümülcine Belediyesi eski mahkeme binasını talep etti
Gümülcine şehrindeki en önemli Osmanlı mimari eserlerinden biri olan eski mahkeme binasının belediyeye verilmesi istendi.
1 Temmuz 2020 Çarşamba

Gümülcine Belediyesi, yaklaşık 15 yıldır kullanılmayan ve son dönemde bakımsızlık sebebiyle hasar görmeye başlayan tarihi binanın onarılması ve şehrin kültür mirasına tekrar kazanılması amacıyla 30 yıllığına belediyeye tahsis edilmesini talep etti.

Merkezi yönetim tarafından yıllardır bakımı yapılmayan tarihi yapının belediyelere sağlanan Avrupa Birliği programları yardımıyla bakıma alınmasının ve restore edilmesinin planlandığı belirtildi.

1870 yılında Gümülcine hükümet konağı olarak inşa edilen ve Osmanlı hakimiyetinin bölgede sona erdiği tarihe kadar bu amaçla kullanılan bina, Lozan Antlaşması'ndan sonra 2004 yılına kadar adliye binası olarak kullanıldı.

Adliyenin yeni binaya taşınması ile birlikte 15 yıldır kullanılmayan ve atıl durumda bırakılan 150 yıllık tarihi binanın boya ve sıvaları dökülmeye başlamış, yapının doğu kısmındaki giriş ve balkonunda büyük hasar oluşmuştu.

Haberler


’Herkes İçin Turizm 2026-2027’ programı için başvurular başladı

Lena Zevgara, Sazlıca sahilinde sahne alacak

Rodop ilinde yangın alarmı: Ormanlara giriş yasaklandı

DMT Eyaletinde LED dönüşümü: 30,9 milyon euroluk tasarruf

Yunanistan-Türkiye Hackathonu için başvurular başladı

Sekiz yılda 480 bin dönüm yok oldu

Eski tip kimliklerle yurt dışı seyahati sona erdi

14. GAT Gençlik Festivali’nde Gümülcine tek yürek oldu

Seçek’te 672 yıllık gelenek coşkuyla yaşatıldı

Atina yakınlarında yangın söndürme çalışmaları sırasında iki helikopter çarpıştı

Refika Habipoğlu son yolculuğuna uğurlandı

73 orman yangınıyla mücadele sürüyor