Anasayfa


04-07-2020
İskeçe Devlet Hastanesi doktorlarından açıklama
İskeçe Devlet Hastanesi’nde görevli doktorlar, yayınladıkları açıklamada İskeçe hastanesinin tek başına ve yardım almadan mücadele etmek zorunda bırakıldığını savundular.
4 Temmuz 2020 Cumartesi

Hastane doktorları acilen Kovid -19 vakaları tespiti için moleküler analiz cihazı alınmasını talep etti. Merkezi hükümetin pandemiyle mücadelede yetersizliğine her gün şahit olduklarını belirten hastane doktorları, yapılan çağrıların sonuçsuz kaldığını ve İskeçe hastanesinin tek başına mücadele etmeye çalıştığını vurguladı. İskeçe ilinin her gün ortaya çıkan Kovid -19 vakalarıyla tüm ülke genelinde bilinen bir durumda olduğu belirtilen açıklamada, yetkililerin acilen yardım etmesi ve talepleri yerine getirmesi gerekirken, toplantı yapmayı tercih ettikleri kaydedildi.

İskeçe Devlet Hastanesi doktorları yayınladıkları yazılı açıklamayla yetkililerden acilen moleküler analiz cihazı alınarak hastaneye teslim edilmesini talep ettiler. İskeçe ilinin ülke genelinde en çok vakanın görüldüğü il olduğu hatırlatılan açıklamada, İskeçe’de yapılan testlerin Dedeağaç veya Selanik’e gönderildiğini ve bir veya iki gün sonra test sonucunun belli olduğu vurgulandı. Açıklamada hastanenin test sonuçlarını iki – üç gün içinde verirken, özel labaratuvarın aynı gün içinde verdiği de hatırlatıldı. İskeçe Devlet Hastanesi’ndeki doktorların açıklamasında sağlık personelinin her gün zor şartlarda mücadele ettiği, vakaların sürekli çıkmaya devam ettiği belirtilerek, personel sıkıntısının giderilmediği, sorunların devam ettiği, öte yandan yetkililerin ise talepleri yerine getirmek yerine, kendi aralarında toplantı yaptığı ifade edildi.

Haberler


Şapçı Belediye Başkanı İoannu’dan Erdem Hüseyin’e ziyaret

Gümülcine İdadiye Türk Azınlık İlkokulu öğrenci şenliği düzenliyor

İskeçe Türk Birliği Kadınlar Kolu seçimleri yapıldı

GTGB Yönetiminden nezaket ziyaretleri

Garanis, değerlendirilmeyen gayrimenkullerin belediyeye verilmesini istiyor

Bakan Yardımcısı Aleksandropulu’dan çalışma ziyareti

Turizm alanında iş arayanlar için JOBmatch devrede

Hakan Fidan’ın yeni yardımcıları belli oldu

İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi

Fatih Terim ile Panathinaikos’un yolları ayrıldı