Anasayfa

09-07-2020
ELGA yetkilileri zarar tespit çalışması yaptı
Yunanistan Tarım Tazminatı Kurumu (ELGA) yetkilileri, 8 Temmuz Çarşamba günü, Küçük Müsellim, Bıyıklıköy, Kurcalı, Sirkeli, Hacımustafaköy, Çiflik ve Çeribaşköy bölgesinde etkili olan dolunun yol açtığı zararları yerinde inceledi.
9 Temmuz 2020 Perşembe

ELGA yetkililerine, Doğu Makedonya - Trakya Eyalet Başkan Yardımcısı Ahmet İbram'da eşlik etti.


Ahmet İbram konuyla ilgili GÜNDEM'e yaptığı açıklamada, "Yağış ve dolunun yaşandığı gün köylerimizi ziyaret ettim ve Dedeağaç'taki Tarım Tazminatları Kurumu ELGA Bölge Müdürü Athanasios Panagos'u konu ile ilgili olarak bilgilendirdim. Bir sonraki gün yani 8 Temmuz Çarşamba günü sabahı zararı yerinde incelemek üzere, Tarım Tazminatları Kurumu (ELGA) Rodop ili sorumlusu ile birlikte dolu yağışının etkili olduğu bölgeleri ziyaret ettik. Bu kapsamda yetkilerle birlikte Bıyıklıköy, Kurcalı, Hacımustafaköy, Çiflik ve Çeribaşköy ve Sirkeli köylerinde bulunan ekili arazilerde incelemelerde bulunduk. Bu süreçte köy muhtarları da bizlere eşlik etti." dedi.

Eyalet olarak ELGA'dan zarar tespit çalışmalarını bir an önce yapmasını istediklerini belirten Ahmet İbram, üreticilerin de en kısa sürede zarar bildiriminde bulunmalarını rica etti.

İbram Ahmet, "Dolu yağışından zarar gören üreticilerin, belediyeler tarafından yapılacak zarar bildirme açıklamalarından sonra en geç 15 gün içerisinde bağlı oldukları belediyelerdeki ELGA yetkililerine bildirimde bulunmaları gerekmektedir." ifadelerini kullandı.



Haberler


Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğundan 29 Ekim resepsiyonu

Narlıköy’de baba-oğul arasında şiddet

Batı Trakya’da karbon ayak izini azaltma etkinlikleri başlıyor

Papandreu’dan 28 Ekim törenine katılan aşırı sağcı gruba tepki

Başbakan Miçotakis Gümülcine’ye geliyor

Patra’da İsrailli turist gemisine protesto

İskeçe Belediyesi, tarihi kapalı çarşı için halkın görüşünü bekliyor

ChatGPT’de ruh sağlığı sinyalleri

Gümülcine’de Mikis Theodorakis’e 100. yıl anma konseri

İskeçe’de vatandaşları “borç silme” vaadiyle kandırdılar

Başbakan Miçotakis koronavirüse yakalandı

Mehmet Hatipoğlu’nu kaybettik