Anasayfa

10-07-2020
Euro Grubu’nun yeni başkanı İrlanda Maliye Bakanı Paschal Donohoe oldu
İrlanda Maliye Bakanı Paschal Donohoe, Euro Grubu Başkanlığı görevine seçildi.
10 Temmuz 2020 Cuma

Donohoe, euro kullanan 19 Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkenin maliye bakanlarının video konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği Euro Grubu toplantısı sırasında Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Euro Grubu'nun yeni başkanı seçildiğini belirten Donohoe, gelecek dönemde zorlukları aşmak için çalışacağını ifade etti.

Euro Grubu başkanlığı için Donohoe’nin yanı sıra Lüksemburg Maliye Bakanı Pierre Gramegna ve İspanya Maliye Bakanı Nadia Calvino adaylıklarını açıklamıştı.

Donohoe, 2,5 yıllık Euro Grubu başkanlığı görevini 13 Temmuz’da Mario Centeno’dan devralacak.

Euro Grubu başkanlık seçimi, AB ülkelerinde yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) etkileri, yüksek kamu harcamaları ve borçların tartışıldığı, ekonomik toparlanma için mali yardım paketlerinin müzakere edildiği bir dönemde gerçekleşti.

Euro Grubu toplantılarına, ortak para birimi euroyu kullanan 19 AB üyesi ülkenin maliye bakanları dışında, AB Komisyonu’nun Ekonomiden Sorumlu Üyesi ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı gibi yetkililer de katılıyor.

Euro Bölgesi’ndeki mali politikaların koordinasyonunu sağlamak amacıyla kurulan Euro Grubu, neredeyse her ay bir kere Ekonomik ve Mali İşler Konseyi (ECOFIN) toplantısının öncesinde bir araya geliyor.



Haberler


Altın Madenciliğine Karşı Mücadele Komitesi: “Altına hayır, sürdürülebilir kalkınmaya evet”

Atina’da taksiciler süresiz greve gitti

Koyunköy Camii’nde Kadir Gecesi programı düzenlendi

BTTDD: ‘Türkiye’de ikamet eden Batı Trakya Türklerinin aile hekimliği sorunu çözüldü’

Soydaşlar Kadir Gecesinde iftarda buluştu

2026 ENFIA vergi bildirimleri açıklandı

Selanik’te yaşayan soydaşlardan iftar programı

PASOK partisinde kongre delegeleri belli oldu

Tayinli müftülerin provokasyonuna karşı çıkan Türk azınlık temsilcileri yargı önüne çıkıyor

“Küçük Bir Oyuncak, Büyük Bir Mutluluk” projesi başarıyla tamamlandı

Doğu Makedonya - Trakya Eyaletinde kültür festivallerini güçlendirmek için toplantı düzenlendi

Karacaoğlan köyünde yaklaşık 2 bin kişi iftar sofrasında buluştu