Anasayfa

13-07-2020
Azınlık belediye başkanları "Antonis Tritsis" programının tanıtımına katıldı
Selanik'te 10 Temmuz Cuma günü düzenlenen "Antonis Tritsis" programının tanıtımına azınlık belediye başkanları da katıldı.
13 Temmuz 2020 Pazartesi

Yunanistan İçişleri Bakanlığı tarafından EETAA ve Batı, Doğu ve Orta Makedonya ile Trakya Belediyeler Birliği'nin İşbirliği ile düzenlenen "Antonis Tritsis" programının tanıtım etkinliğine Yassıköy Belediye Başkanı Önder Mümin, Kozlukebir Belediye Başkanı Rıdvan Ahmet ve Mustafçova Belediye Başkanı Rıdvan Delihüseyin de katıldı.

"Ioannis Vellidis" konferans merkezinde gerçekleşen etkinlikte, İçişleri Bakanı Takis Theodorikakos "Antonis Tritsis" ismiyle adlandırılan Kalkınma ve Dayanışma Programının tanıtımını yaptı.

Yunanistan İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülecek olan projenin altyapı çalışmaları, dijital yakınsama, sürdürülebilir kalkınma, çevre ve sivil koruma, mal ve hizmet tedariki alanında gerçekleştirilmesi planlanan projenin değeri 2,5 milyar euroyu bulacağı belirtildi.
2020 - 2023 yılları arasında uygulanacak olan "Antonis Tritsis" programının finansmanı ise, Mevduat ve Krediler Fonu ile Avrupa Yatırım Bankasından karşılanacak.

Projenin yaklaşık olarak 40 bin kişiye iş imkanı sağlanması bekleniyor.

Haberler


İskeçe Azınlık Lisesi öğrencileri için muhteşem mezuniyet töreni

İstanbul’daki Muharrem ayı iftarına Batı Trakya’dan katılım

Hürriyet’in gündeminde Batı Trakya: ’Heybeliada’da umut, Batı Trakya’da kriz’

Yaz aylarının gelmesiyle trafik yoğunluğu arttı

ABTTF’den Çınar Camii davası kararına tepki

Dedeağaç – Midilli uçak seferleri için önemli adım

Yunanistan’da doğum oranları 2025’te geriledi

Çınar davası sanıklarından ortak açıklama

SEÇEK Derneği’nin yeni başkanı Hasan Bekirusta

Zeybek’ten Egnatia Otoyolu geçiş kartları için bakanlığa soru önergesi

İskeçe Türk Birliğinden Çamlar Denizi’nde büyük piknik etkinliği

Çınar Camii davasında mücadele mesajı: Karar istinafa götürülecek