Anasayfa


14-07-2020
“Kimse kendi topraklarımızdan sınır dışı edilmemizi talep etme hakkına sahip değildir”
Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Çiğdem Asafoğlu, Batı Trakya Türklerine yönelik sözlerinden dolayı Pire Metropoliti Serafim’e tepki gösterdi.
14 Temmuz 2020 Salı

Asafoğlu, yayınladığı video mesajında metropolit Serafim’in Aya Sofya’nın camiye dönüştürme kararına karşı Yunanistan’ın alacağı önlemler çerçevesinde Batı Trakya’da kendilerini Türk olarak nitelendiren kişilerin sınır dışı edilmesi önerisine tepki gösterdi.

DEB Partisi Başkanı yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: “Son iki günde azınlığımız hakkında yapılan açıklama ve yorumları büyük bir üzüntü ve hayal kırıklığı içerisinde basından takip etmekteyiz. Özellikle Pire Metropoliti Sn. Serafim’in açıklamaları kabul edilemez ve mantığa sığmayan niteliktedir. Her Türk – Yunan gerginliğinde, Batı Trakya Türk Azınlığı hedef haline gelemez. Bu ülkenin ziyaretçileri ya da misafirleri olmadığımızı kamuoyunun bilgisine sunmak isterim. Biz Yunanistan vatandaşıyız ve Yunanistan bizim vatanımızdır. Dolayısıyla hiç kimsenin bizim kendi topraklarımızdan sınır dışı edilmemizi ya da kovulmamızı talep etmeye hakkı yoktur. 19. Maddenin iptal edilmesi sonrası, tahmin ediyorduk ki; bu tür antidemoktarik ve hastalıklı düşünceler ortadan kalktı. Ama maalesef görüyoruz ki; bu tür düşünceler hala var olmakta. Bu tehlikeli açıklamaları ve azınlığın hedef haline gelmesini şiddetle kınıyoruz. Bu tür algıların tekrar alevlenmesi asla kabul edilemez"

Haberler


Yunanistan’da halkın yüzde 51’i demokrasi açığından şikayetçi

Gümülcine eski adalet sarayının restorasyonu için umut ışığı

Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu törenle başladı

Burhan Baran İnhanlı Belediyesindeki çiftçilerin sorunlarını meclise taşıdı

BTTDD eski genel başkanı Necmettin Hüseyin dünya evine girdi

Son ankette YDP birinci, SİRİZA ikinci, kararsızlar yüzde 18

Kirazlı yolunda bakım çalışmaları devam ediyor

Avrupa’da doğurganlık krizi

Motosiklet kazasında 90 yaşındaki vatandaş hayatını kaybetti

Miçotakis: ‘Ankara’da Müslüman azınlık dahil temel politikalarımızı tekrarladık’

‘Frontex’in gözü önünde geri itildiler’

Atina’da ‘Nekbe’nin 76. yılı dolayısıyla yürüyüş düzenlendi