Anasayfa


16-07-2020
Apostolakis: “Helikopteri geri göndermeye çalıştık”
Türkiye’de 15 Temmuz 2016 tarihinde Fetullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında Yunanistan’da yaşananlarla ilgili, eski savunma bakanı ve genelkurmay başkanı Evangelos Apostolakis açıklamalarda bulundu.
16 Temmuz 2020 Perşembe

Apostolakis, Yunanistan’a kaçan sekiz darbe firarisiyle ilgili olarak, Dedeağaç’a inen helikopteri ilk etapta geri göndermeye çalıştıklarını, ancak Türk tarafıyla irtibata geçemedikleri için bunun gerçekleşemediğini iddia etti.

15 Temmuz Çarşamba günü MEGA televizyon kanalında konuşan Apostolakis, Türkiye’de bir darbe hazırlığı olduğu ve dönemin Türkiye Genelkurmay Başkanı Akar’ın bu konuda MİT müsteşarı ile bir görüşme yaptığı bilgisine sahip olduklarını söyledi. Apostolakis, darbe girişimi başlayınca Türkiye ile telefonla irtibata geçmeye çalıştığını, ancak bunun mümkün olmadığını söyledi. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir otelde olduğu bilgisine de sahip olduklarını ve kendisini almaya bir uçağın geldiğini tespit ettiklerini söyleyen eski genelkurmay başkanı, gerekli olması durumunda Yunanistan’ın Erdoğan’ı almak için Türkiye’ye helikopter göndermeye hazır olup olmadığı sorusuna ise cevap vermekten kaçındı. Apostolakis, darbeden kaçan ve darbeye tepki gösteren bazı kişilerin Yunanistan’a sığınmak istemeleri durumuna karşı Atina’nın hazırlıklı olduğunu savundu.

Apostolakis, o gece Yunanistan deniz filosunun hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Erdoğan’ın, Yunanistan’ın gerektiğinde onu kurtarabileceğini bilip bilmediği sorusuna ise, “Hayır, bunu ne doğrulayabilirim, ne de yalanlayabilirim. Birşey yapılması gerekiyorsa diye iletişim kurma girişiminde bulunuldu. Bu durum karşısında çok iyi bir tutum sergilediğimizi sanıyorum.” dedi.

Apostolakis, sekiz darbe firarisini taşıyan helikopteri Yunanistan’ın geri göndermeye hazır olduğunu, Türk tarafı ile iletişime geçilemediği için bunun gerçekleşemediğini ileri sürdü.

Apostolakis, “Helikopter indiğinde Akar’la temas kurmaya çalıştım, çünkü konu çok daha sorunsuz kapanacaktı. Akar, sekiz kişinin Türkiye’ye dönmesini istediğinde olaylar gelişmişti; tutuklanmışlardı, iltica süreci başlamıştı, birşey yapılabilmesi mümkün değildi.” ifadelerini kullandı.

Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor