Anasayfa

17-07-2020
Tayinli müftü naibi Halil Cihat: "Ayasofya kararı doğru olmamıştır"
Gümülcine tayinli müftü naibi Halil Cihat, Ayasofya'nın camiye dönüştürülme kararının yanlış olduğunu iddia etti. Gümülcine'den yayın yapan Radyo Hronos'a konuşan tayinli müftü naibi Cihat, dini açıdan Ayasofya'nın statüsünün değiştirilerek camiye dönüştürülmesinin doğru olmadığını söyledi.
17 Temmuz 2020 Cuma

Yunanistan tarafından Gümülcine müftü naibi olarak tayin edilen, ancak Batı Trakya Türk Azınlığı tarafından tanınmayan Halil Cihat, "İsminden de anlaşılacağı üzere burası bir Hıristiyan mabedidir" ifadesini kullanarak, halifeler döneminde de farklı dinlere ait mabetlerin camiye dönüştürülmediğini savundu. Tayinli müftü naibi Halil Cihat söz konusu kararın sakin olan ortamın gerilmesine neden olduğunu da iddia etti.

Tayinli müftü naibi Halil Cihat geçtiğimiz günlerde de Atina'dan yayın yapan bir radyo istasyonuna konuşmuş ve Ayasofya'nın statüsünün değiştirilmesinin doğru olmadığı yönünde görüş dile getirmişti.

Haberler


“AB Adalet Puan Tablosuna göre Yunanistan yargı süresinin uzunluğunda son sırada!”

Liverpool’un yıldız futbolcusu Diogo Jota trafik kazasında hayatını kaybetti

Özgür Ferhat, Dijital Müşteri Kayıt Zorunluluğunu meclis gündemine taşıdı

Gümülcine ve İskeçe Müftülerinden Leman dergisine tepki

Girit Adası’ndaki yangın yerleşim yerine sıçradı

Dışişleri Bakanı Yerapetritis Libya’ya gidiyor

Topsidis Rodop ilindeki çalışmaları anlattı

Ülke genelinde peş peşe orman yangınları!

Rodop ilinde yüksek yangın riski!

Yassıköy Belediyesinin 2024 Faaliyet Raporunu açıklandı

SİRİZA’nın yeni Merkez Komitesi üyeleri belli oldu

Zeybek ve Hacıgene arasında “azınlık okulu” tartışması