Anasayfa


23-07-2020
Profesör Rozakis’e “Meis” cezası
Atina Üniversitesi profesörlerinden Dr. Hristos Rozakis, Türkiye ile Yunanistan arasında gerilime neden olan gelişmelere ilişkin “Meis Adası Türk sahiline daha yakın” açıklaması sonrası üye olduğu Dışişleri Bakanlığı Yüksek Bilim Konseyi Başkanlığından uzaklaştırıldı.
23 Temmuz 2020 Perşembe

Atina Üniversitesi profesörlerinden Dr. Hristos Rozakis, Yunanistan'da katıldığı bir programda Meis Adası’nın Türk sahiline daha yakın olduğunu söyledi. Dışişleri Bakanlığı çevreleri, Rozakis’in söylediklerinin kişisel görüşleri olduğunu vurguladı ve 7 Haziran’da Yüksek Bilim Konseyi’nde sona eren görevinin yenilenmeyeceği belirtildi.

Rozakis, "Asıl mesele Meis'in Türkiye sahillerine çok yakın olması. Meis'in karşısındaki kıyıların uzunluğu daha çok büyük ve kıta sahanlığının sınır çizgilerini belirlemek için temel kriterlerden biri de kıyıların uzunluğudur." ifadelerini kullandı.

Sunucunun, "Şu anda Yunanistan’ın karasularının 12 deniz miline genişletmesi yanlış mı olur?" sorusuna Rozakis, "Yunanistan’ın şu an 12 mil karasuyu ilan edecek kapasiteye sahip olmadığını anlamanız lazım. Çünkü böyle bir adım tüm Ege denizini kilitler" karşılığını verdi.

Dışişleri Bakanlığı çevreleri söz konusu açıklamaların Rozakis’in kişisel görüşleri olduğunu söylerken, Rozakis’in Yüksek Bilim Konseyi üyeliğinin yenilenmeyeceğini belirttiler.



Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup