Anasayfa

27-07-2020
Peças'tan "Durumu izliyoruz" açıklaması
Hükümet Sözcüsü Stelios Peças, diplomasi muhabirlerine yönelik günlük bilgilendirme toplantısına Ayasofya'nın ibadete açılmasını kınayarak başladı.
27 Temmuz 2020 Pazartesi

Peças, Ayasofya'nın ibate açılmasının sadece Yunanlılar ve Hristiyan için değil, tüm batı ve medeni dünya için bir tahrik olduğunu ileri sürdü.

Başbakan Kiriakos Miçotakis'in Yunanistan'ın demokrasiye geçiş yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamaya da değinen Peças, "Bu eylem bir güç tezahürü değil, bir zayıflık kanıtıdır ve tabii ki dünya mirası olan bir esere gölge düşürmeye gücü yetmez. Bu nedenle kınamanın devam ettirilmesinden ve ekümenik seviyede yoğunlaşmasından başka çare yok." ifadelerini kullandı.

Peças, "Bu arada Ankara, Yunan kıta sahanlığının bazı bölümlerini kapsayan alanlarda arama yapmak için yasadışı NAVTEX'i yürürlekte tutarken, Türk araştırma gemisi demir atmış durumda ve Türk savaş gemileri geri çekiliyor. Durumu sakin, hazır ve kararlılıkla izlemeye devam ediyoruz." diye konuştu.


Haberler


Rüzgar enerjisi paylarının artırılması meclis gündeminde

ABTTF’den BM’ye Batı Trakya Türklerinin sorunlarına ilişkin rapor

Rodop ilinde nehirlerde balık avına geçici yasak

TİKA Başkanı Eren İTB’nin 99. yılını kutladı

YTB Başkanı Turus’tan İTB’ye 99. yıl mesajı

Mustafçova gençlerinden örnek davranış

Ayasofya’da Bizans bayrağı açan iki Yunan turist tutuklandı

Atina’dan Ankara’ya “azınlık” yanıtı

Özgür Ferhat’tan EFKA ve yangın tazminatları için girişim

WOLAS’tan BM’ye Batı Trakya başvurusu

Türkiye Dışişleri Bakanlığı İTB’nin kuruluş yıl dönümünü kutladı

Egnatia Otoyolu’nda geçici trafik düzenlemesi