Anasayfa

27-07-2020
Peças'tan "Durumu izliyoruz" açıklaması
Hükümet Sözcüsü Stelios Peças, diplomasi muhabirlerine yönelik günlük bilgilendirme toplantısına Ayasofya'nın ibadete açılmasını kınayarak başladı.
27 Temmuz 2020 Pazartesi

Peças, Ayasofya'nın ibate açılmasının sadece Yunanlılar ve Hristiyan için değil, tüm batı ve medeni dünya için bir tahrik olduğunu ileri sürdü.

Başbakan Kiriakos Miçotakis'in Yunanistan'ın demokrasiye geçiş yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamaya da değinen Peças, "Bu eylem bir güç tezahürü değil, bir zayıflık kanıtıdır ve tabii ki dünya mirası olan bir esere gölge düşürmeye gücü yetmez. Bu nedenle kınamanın devam ettirilmesinden ve ekümenik seviyede yoğunlaşmasından başka çare yok." ifadelerini kullandı.

Peças, "Bu arada Ankara, Yunan kıta sahanlığının bazı bölümlerini kapsayan alanlarda arama yapmak için yasadışı NAVTEX'i yürürlekte tutarken, Türk araştırma gemisi demir atmış durumda ve Türk savaş gemileri geri çekiliyor. Durumu sakin, hazır ve kararlılıkla izlemeye devam ediyoruz." diye konuştu.


Haberler


DEB Partisi’nden Pavlos Fissas için Türkçe ve Yunanca anma video mesajı

İsrail ile askeri işbirliğine destek verenlerin oranı yüzde 51

YDP ilk sırada, ELAS ikinci, kararsızların oranı yüzde 18

KKE, İsrail ile ‘Aşil Kalkanı’ anlaşmasının iptalini istedi

Mazonakis’in ölümü sonrası sağlık merkezlerine yapay zekâ denetimi

Fener’de yeni ticari alanlar belirleniyor

Margarita Papandreu 103 yaşında hayatını kaybetti

Türk turistlerin Yunan adalarına ilgisi artıyor

Yapay zekâyla yakınlarının sesini kopyalayıp dolandırdılar

Kış öncesi ısınma yakıtına hükümetten müdahale

İskeçe Müftülüğünde din görevlileriyle istişare toplantısı

Avramopulos’un dokunulmazlığı kaldırıldı