Anasayfa


29-07-2020
“Trakya Kalkınma Komisyonu” ilk toplantısını yaptı
Batı Trakya’nın kalkınması amacıyla oluşturulan meclis komisyonu ilk toplantısını yaptı. 27 Temmuz Salı günkü toplantıda komisyon başkanı, başkan yardımcısı ve genel sekreteri seçildi.
29 Temmuz 2020 Çarşamba

Üç siyasi partiden milletvekillerinin katılımıyla oluşturulan komisyonun başkanlığına eski dışişleri bakanlarından YDP milletvekili Dora Bakoyanni seçildi. Komisyon başkan yardımcılığına ise SİRİZA’dan Yorgos Katrugalos, genel sekreterliğe de KİNAL’dan Andreas Loverdos getirildi.

Toplanının ikinci gündem maddesi ise komisyonun çalışma programının belirlenmesi oldu. Komisyon başkanı Bakoyanni, Eylül ayından itibaren Trakya bölgesine düzenli bir şekilde ziyaretlerin yapılacağını belirtti. Bakoyanni, komisyon üyelerinden tüm bilgi ve ilham kaynaklarından faydalanılması çağrısında bulundu ve Trakya hakkında bilgi ve görüş sahibi olan teknokrat listesi oluşturulmasını istedi. Bakoyanni, “Trakya ile ilgili olarak mümkün olan azami bilgiyi ve teklifleri istiyoruz. Trakya bizden çok şey bekliyor. Gerçekleşemeyecek sözleri vermememiz gerekir.” diye konuştu.

Mecliste oluşturulan Trakya Kalkınma Komisyonu’nun ilk toplantısında iki çalışma grubu oluşturuldu.

Birinci çalışma grubu; Trakya ile ilgili kalkınma konularını ele alacak. Buna göre söz konusu çalışma grubu, sürdürülebilir kalkınma, ekonomik kalkınma, finans konuları, yatırımlar, iş dünyası, destek programları, özel fonlar ve altyapı konularını değerlendirecek.

İkinci çalışma grubu ise; eğitim, sosyal gruplar, demografi ve azınlık (entegrasyon, eşitlik, dinler arası uyum, v.s.) gibi konuları ele alacak.

Komisyon başkanı Bakoyanni’nin, sınırlar arası konular, göç, mülteci, sınır konuları, su baskınlarıyla mücadele, hayvan hastalıkları gibi konularla ilgilenecek üçüncü bir komisyonun oluşturulması önerisi ise SİRİZA’nın çekimser kalması üzerine reddedildi. Bu konuların birinci çalışma grubu tarafından ele alınacağı belirtildi.

“DESTEK PROGRAMLARINA RAĞMEN DENGELİ BİR KALKINMAYI BAŞARAMADIK”
Bu arada komisyon başkanı Bakoyanni, SKAİ radyosuna yaptığı açıklamada, amaçlarının bölgeye fayda sağlamak olduğunu belirterek, “Trakya hassas bir sınır bölgesi. Birçok sorunu var. Bugüne kadar birçok destek programına rağmen Yunanistan’ın diğer bölgeleriyle kıyasla dengeli bir kalkınmayı başaramadık.” dedi.




Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup