Anasayfa


29-07-2020
Kabine değişikliği an meselesi
Atina kulislerinde, Başbakan Kiriakos Miçotakis’in kabine değişikliğine gideceği konuşuluyor. Bakanlar düzeyinde ise büyük değişiklik beklenmiyor.
29 Temmuz 2020 Çarşamba

Kabine değişikliği ile ilgili olarak iki senaryo hakim. Birinci senaryoya göre Miçotakis, yapacağı değişiklikleri önümüzdeki 24 saat içerisinde açıklayacak. Cuma günü bakanlar kurulu toplantısı olduğuna dikkat çeken çevreler, söz konusu toplantıdan önce Miçotakis’in yeni kabineyi açıklamasını bekliyorlar.

Diğer bir senaryo ise, Başbakan Miçotakis’in yaz tatilini tamamladıktan sonra yani Ağustos sonuna doğru yeni kabinede yer alacak isimleri açıklayacağı doğrultusunda.

Kabine değişikliğinin kapsamlı olmayacağı konuşuluyor. Değişikliklerin, Ekonomi ve Zirve Toplantısı ile Yeniden Yapılanma Fonu’ndan gelecek mali paketin yönetimine odaklanması bekleniyor.

Bakan yardımcısı pozisyonunda, mali paketin yönetiminin başına geçmesi beklenen isimler arasında Theodoros Skilakakis öne çıkıyor. Kamu Yatırımları Genel Sekreteri Dimitris Skalkos da terfi alması beklenen isimler arasında yer alıyor.

Açıklanacak yeni kabinede bakanlar düzeyinde ise büyük değişiklikler beklenmiyor. Turizm ve çalışma bakanlıklarında değişiklik yapılacağı konuşulurken, Hükümet Sözüsü Peças’ın da daha verimli bir bakanlığın başına getirileceği söyleniyor.

Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup