Anasayfa


29-07-2020
Velopulos’dan azınlık mensubu belediye meclis üyeleri hakkında soru önergesi
Aşırı milliyetçi Yunan Çözümü Partisi Başkanı Kiriakos Velopulos, Gümülcine Belediye Meclisi’nin Ayasofya’nın camiye dönüştürülmesini kınadığı bildirinin ele alındığı toplantıya azınlık üyesi belediye meclis üyelerinin katılmamasıyla ilgili meclis soru önergesi verdi.
29 Temmuz 2020 Çarşamba

İçişleri ve eğitim bakanlarına yönelik soru önergesinde, “tourkikanea” internet sitesinin konuyla ilgili haberine yer veren Velopulos, tüm listelerde yer alan azınlık mensubu belediye meclis üyelerinin söz konusu toplantıya katılmadığını hatırlattı.

Yunan Çözümü Partisi Başkanı Velopulos, Türkiye ile ilgili konuların gündeme gelmesi durumunda azınlık mensubu belediye meclis üyelerinin meclis toplantısına katılmadığını iddia etti. Velopulos iki bakana şu soruları yöneltti:

- Sizce Türkiye ile ilgili dış politika konuları hakkında oybirliğiyle alınması gereken Gümülcine belediye meclis toplantılarında azınlık belediye meclis üyelerinin tavrı, olması gereken tavır mıdır?
- Belediye meclis toplantılarında, Türkiye’nin Gümülcine Başkonsolosluğu ile doğrudan veya dolaylı olarak işbirliği kanıtlanan ve tutanaklara geçen durumlar karşısında azınlık belediye meclis üyelerine nasıl bir yaptırım öngörülmektedir?
- Söz konusu suçlamalar doğru ise bu şikayetler yetkili kurumlar tarafından araştırılıyor mu ve ne tür girişimlerde bulunuluyor?


Haberler


Güney Meriç’te muhteşem Hıdırellez kutlaması

GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup