Anasayfa

08-08-2020
Kocias’tan, Mısır’la yapılan anlaşmaya eleştiri
"Bu anlaşmada ne yazık ki Yunanistan sadece taviz verdi, Mısır ise hiçbir noktada geri adım atmadı."
8 Ağustos 2020 Cumartesi

Ana muhalefette bulunan SİRİZA Partisi’nin iktidarı döneminde dışişleri bakanı olan Nikos Kocias, mevcut hükümetin Mısır ile imzaladığı sözde deniz yetki alanlarının sınırlandırılması anlaşmasıyla, "Mısır’ın tüm taleplerinin kabul edildiğini, Yunanistan’ın ise sadece taviz verdiğini" belirtti.

Kocias, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, Mısır ile imzalanan sözde deniz yetki alanlarının sınırlandırılması anlaşmasını eleştirdi.

Mısır’ın, Rumlarla imzaladığı Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) anlaşmasını "orta sınır" prensibi üzerinden yaptığını ancak Yunanistan ile yaptığı anlaşmada sahil uzunluğunu dikkate aldığını vurgulayan Kocias, ’’Bu nedenle aradaki çizgi belirlenirken Mısır’a yüzde 55, Yunanistan’a yüzde 45 pay düştü. Bu da bir bakıma, Türkiye’nin talebine yakın bir yaklaşım." değerlendirmesini yaptı.

"YUNANİSTAN, MÜZAKERE GÜCÜNÜ ZAYIFLLATTI"
Yunanistan’ın, İtalya örneğinde olduğu gibi, bu anlaşmada da taviz verdiğine işaret eden Kocias, Yunanistan’ın bu hamlesiyle "gelecekte Arnavutluk ve Türkiye ile müzakere yapma gücünü zayıflattığının" altını çizdi.

Kocias, "Bu anlaşmada ne yazık ki sadece Yunanistan taviz verdi, Mısır ise hiçbir noktada geri adım atmadı." ifadesini kullandı.

Haberler


Trump’ın eski danışmanı Atina Büyükelçisi olarak göreve başladı

ELTA Genel Müdürü Gregoris Sklikas’tan istifa: “Plan uygulanmazsa maaşlar tehlikeye girebilir”

Kırköy Ova Kadınlar Kolundan Kuzey Makedonya’ya kültür gezisi

Yunanistan’da her 4 kişiden biri yoksulluk riski altında

Isınma yardımı başvuruları başlıyor

Zeybek, tarım desteği krizini meclise taşıdı

Gümülcine’de evcil hayvan denetimleri başlıyor

Gümülcine semalarında F-16 uçuşu

Miçotakis’in Gümülcine ziyareti ertelendi

Miçotakis’in ziyareti öncesi Meriç’te çiftçiler eylem hazırlığında

Miçotakis yarın Gümülcine’ye geliyor

2026 trafik harçları açıklandı: Son ödeme 31 Aralık