Anasayfa

09-08-2020
Şiddetli yağış 5 can aldı
Başbakan Kiriakos Miçotakis yarın felaket bölgesine gidecek.
9 Ağustos 2020 Pazar

Eğriboz Yarımadası'nda (Evia) etkili olan şiddetli yağış nedeniyle 5 kişi hayatını kaybetti, bir kişi ise kayıp.

Yerel medyadaki haberlere göre, sabah erken saatlerde başlayan şiddetli yağış sonucu Massapitu nehrinin taşmasıyla Psahna, Politika ve Lefkanti bölgelerinde çok sayıda ev ve iş yeri sular altında kaldı.

Sivil Koruma ve Kriz Yönetimi Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias başkanlığında Vasilikos belediyesinde yapılan toplantıda beş kişinin hayatını kaybettiği, bir kişinin de kayıp olduğu belirtildi. Ölenler arasında sekiz aylık bir bebek de bulunuyor.

Eğriboz'un güneyindeki yerleşim birimlerinde de çok sayıda kişinin evlerinde mahsur kaldığı, yolların kapandığı, ev, otomobil ve iş yerlerinin zarar gördüğü belirtildi.

Şiddetli yağışların etkili olmaya devam ettiği bölgede kurtarma çalışmalarında itfaiye ve sahil güvenlik birimlerinin de yer aldığı aktarılarak kara ve denizden ulaşımın mümkün olmadığı Burci ve Lefkanti'de evlerinin çatısına çıkan kişilerin helikopter ile kurtarılmaya çalışıldığı kaydedildi.



Haberler


Hüseyin Zeybek’den bayram mesajı

Özgür Ferhat’dan bayram tebriği

Burhan Baran’dan bayram mesajı

Çiğdem Asafoğlu’ndan Kurban bayramı tebriği

Şaban Bandak’tan bayram mesajı

Zeynep Tevfikoğlu’ndan bayam tebriği

Rıdvan Molla İsa’dan Kurban Bayramı tebriği

Sedat Hasan’dan bayram tebriği

Ahmet Osman Pehlivan’dan bayram mesajı

Sibel Mustafaoğlu’ndan bayram mesajı

Fatih İsmailko’dan bayram mesajı

Salih Yörük’ten bayram tebriği