Anasayfa

11-08-2020
AB’den Doğu Akdeniz açıklaması
Ankara-Atina hattında yaşanan gerilim devam ederken, Avrupa Komisyonu’ndan kritik bir açıklama geldi.
11 Ağustos 2020 Salı

Ankara-Atina hattında yaşanan gerilim devam ederken, Avrupa Komisyonu’ndan kritik bir açıklama geldi. Avrupa Komisyon sözcüsü, "Doğu Akdeniz’deki durum çok endişe verici. Diyalog kurmak gerek. AB, Kıbrıs ve Yunanistan’ın yanındadır." diye konuştu.




AB Komisyonu Dış İlişkiler Sözcüsü Peter Stano, düzenlediği basın toplantısında son günlerde tansiyonun yüksek olduğu Ankara-Atina hattındaki gerilimle ilgili Avrupa Birliği’nin yaklaşımı hakkında açıklamalarda bulundu.

Stano, "Bölgede son yaşananlar çok endişe verici. Burada ihtiyacımız olan şey bütün sorunları iyi komşuluk ilişkileri, uluslararası yasalar ve pozitif iletişim ile diyalog aracılığıyla çözmeye çalışmaktır." dedi.

Stano, "AB Yüksek Temsilcisi Borrell, tekrar yapıcı diyaloğun inşa edilmesi için gereken her türlü çabayı sarf ediyor. Tüm muhataplarıyla irtibatı sürüyor." ifadesini kullandı.

Yunanistan’ın gelişmeleri görüşmek için olağanüstü dışişleri bakanları toplantısı için çağrıda bulunduğunu teyit eden Stano, üye ülkelerin konuyu görüşeceklerini kaydetti.

Durumu görüşmenin başka yolları da bulunduğunu aktaran Stano, ay sonunda düzenlenecek gayriresmi dışişleri bakanları toplantısında (Gymnich) Doğu Akdeniz’deki gelişmeler ile Türkiye-AB ilişkilerinin ele alınacağını bildirdi.

Türkiye’ye yönelik yaptırımın gündemde olup olmadığının sorulması üzerine Stano, dışişleri bakanlarının 13 Temmuz’da düzenlenen Dış İlişkiler Konseyinde Türkiye’yle diyaloğu artırma kararı aldığını anımsattı.

Yüksek Temsilci Borrell’in aynı zamanda Türkiye’ye yönelik atılabilecek adımlar üzerinde çalışma konusunda da görevlendirildiğini hatırlatan Stano, "AB’nin Yunanistan ve Kıbrıs'la dayanışma içinde olduğunu" söyledi.

Haberler


Rodop ili temsilcileri ile Başbakanlık Ofisi arasında toplantı

Koyunköy yakınlarındaki yangın korkuttu

Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda kupa yarın sahibini bulacak

Yeni trafik kanunu yürürlüğe girdi

Bu yıl ısınma amaçlı mazotun daha ucuz olması bekleniyor

Türkiye finalde!

Altın Şafak lideri Mihaloliakos için tahliye kararı

BTTADK’nın yeni eğitim yılı mesajında hak vurgusu

Yassıköy Belediyesinden Gastronomi Festivali ve Yöresel Tatlı Yarışması

Salih Murat, Kuzey Makedonya’da ’Yılın En İyi Milletvekili’ seçildi

Hüseyin Zeybek Meclis OPEKEPE komisyonunda yer aldı

EuroBasket 2025’te Türkiye – Yunanistan yarı final maçı bu akşam