Anasayfa

12-08-2020
Azınlık okulları konusunda Atina'dan Ankara'ya yanıt
Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy'un Batı Trakya'daki azınlık okullarının kapatılmasıyla ilgili yaptığı açıklamaya Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yanıt geldi.
12 Ağustos 2020 Çarşamba

Açıklamada, "Türkiye'nin azınlık haklarına saygı gösterilmesi gerektiğini söylemesinin komik değilse de çelişkili bir durum olduğunu" kaydedildi.

Açıklamada, "Tarih, Türkiye’nin yirminci yüzyılda topraklarındaki tüm azınlıkları sistematik olarak ortadan kaldırmasının sonsuza kadar en objektif tanığı olarak kalacaktır." denildi.

Yunan devletinin, eğitim alanındaki tercihleri, tüm Yunan vatandaşlarına eşit ve ayrımcılık yapmadan aldığı ileri sürülen açıklamada, "Özellikle Müslüman azınlık için, bölgede faaliyet gösteren 115 azınlık ilkokulunda sağlanan eğitim, öğrencilerin tüm haklarını tam anlamıyla güvence altına alıyor." ifadeleri yer aldı.

Dışişleri Bakanlığı'nın açıklamasında, 1955 yılında İstanbul'da 54 Yunan ilkokulu bulunduğu, bugün ise bu rakamın sadece üç olduğu kaydedildi.


Haberler


OPEKEPE skandalı istifalar getirdi!

Hava değişiyor, yağmur geliyor

Edirne’de Yunan Konsolosluğu önüne siyah çelenk bırakıldı

Zeybek’ten Eğitim Bakanlığına tepki: “İskeçe Azınlık Okuluna aspirin tedavisi uygulanıyor”

OPEKEPE skandalında dört bakan yardımcısının adı geçiyor

Eğitim Bakanlığından İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesine sınırlı onarım

Şeçek etkinlikleri 1 Ağustos’da başlıyor

Atina’nın Palea Fokea bölgesinde çıkan orman yangını yerleşim yerlerine sıçradı

664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri programı belli oldu

Organik arıcılık desteklerinde usulsüzlük iddiaları meclis gündeminde

Ülke genelinde kavurucu sıcaklar etkili oluyor

Bakır Nefesli Çalgılar Beşlisi Gümülcine’ye geliyor