Anasayfa


24-08-2020
Yunanistan ile Bulgaristan arasında doğalgaz anlaşması
Yunanistan ile Bulgaristan arasında doğalgaz boru hattı anlaşması imzalandı. Törende, Bulgar firması Bulgartransgaz'ın Dedeağaç Sıvılaştırılmış Doğal Gaz Terminali projesine katılımı imzalandı.
24 Ağustos 2020 Pazartesi

Atina’da başbakanlık konutunda 24 Ağustos Pazartesi günü (bugün) gerçekleşen imza törenine, Başbakan Kiriakos Miçotakis ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov katıldı.

İmza töreninde konuşan Başbakan Miçotakis, amacının Dedeağaç'ı "küresel kapsamda bir enerji merkezi" yapmak olduğunu söyledi. Miçotakis, Dedeağaç'taki sıvılaştırılmış doğal gaz terminalinin yapımına ve bölgenin jeopolitik önemine vurgu yaptı.

Yapılan bu yatırımın Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti’nin kalkınmasını teşvik edeceğini belirten Miçotakis, 2023'ün başında buradan doğalgazın Yunanistan, Bulgaristan ve tüm Güneydoğu ve Orta Avrupa'ya aktarılacağını belirtti.

Mitsotakis, Bulgaristan ile Yunanistan arasında imzalanan işbirliği anlaşmalarına da değinerek, Bulgaristan hükümetine 383 milyon euroluk bütçe ile projeye katılımlarından dolayı teşekkür etti.

Bulgaristan başbakanı Boyko Borisov ise sözkonusu projelerin bölge ülkelerinin ekonomilerini değiştireceğini söyledi. Projenin haritasına bakılırsa doğalgazın akışının değiştiğinin görüleceğini belirterek, “Sonuçta tüm kesimlerin ve yatırımcıların tatmin olacağı bir çözüme ulaştık. Böylece dünyanın her yerinden doğalgaz alabileceğiz. Bu yatırım sayesinde her yerden doğalgaz gelebilecek.” diye konuştu.





Haberler


GTGB eski başkanlarından Rıdvan Hatipoğlu vefat etti  

ABD’deki üniversite öğrencileri Gazze’deki sivillerle dayanışma için açlık grevi başlattı

İTB Gençlik Kolu üyeleri futbol maçında buluştu

Milletvekili Ferhat doludan zarar gören bölgeyi ziyaret etti

ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler