Anasayfa


24-08-2020
Yunanistan’dan tatbikat ilanı
Yunanistan, Oruç Reis gemisinin faaliyet alanının bir kısmını da içine alan bölgede tatbikat kararı aldı. Yunanistan, Oruç Reis sismik araştırma gemisinin çalışma süresi uzatılınca bölgede askeri tatbikat yapacağını ilan etti.
24 Ağustos 2020 Pazartesi

Oruç Reis sismik araştırma gemisinin çalışma süresi, yeni NAVTEX ilanıyla uzatıldı. Bunun üzerine Yunanistan daha önce de yaptığı gibi karşı NAVTEX açıkladı. Atina'nın ilan ettiği NAVTEX'in 25 Ağustos sabahı başlayıp, Türkiye'nin NAVTEX ilanında olduğu gibi 27 Ağustos tarihinde sona ereceğini bildirildi.

Kathimerini gazetesi, iki ülkenin de faaliyet alanı ilan ettiği bölgede Yunanistan'ın bir tatbikata girişeceğini bildirdi. Oruç Reis'in arama yaptığı bölgeyi de kapsayan tatbikat alanı Girit, Karpathos, Rodos ve Meis Adası'nın güneyini içine alıyor.

Basında çıkan haberlerde savaş uçakları ve savaş gemilerinin katılacağı tatbikatla Yunanistan'ın 25 Ağustos sabahından itibaren bölgeyi kapatacağını yazdı. Tatbikatta gerçek mermilerin kullanılacağı ifade edildi. Daha önce yayınlanan haberlerde ise bir atış gerçekleştirilmeyeceği kaydedilmişti.

Bu arada Birleşik Arap Emirlikleri'nin de (BAE) tatbikatta yer alacağı ifade edildi. Haberlere göre, BAE Girit Adası'ndaki Suda Üssü'ne dört savaş uçağı gönderecek. Ayrıca ABD'nin de USS Philippine ve US Winston Churchill savaş gemilerini Suda'ya yollaması bekleniyor. Sözkonusu tatbikatta Fransa ve Güney Kıbrıs’ın da yer alacağı dile getirildi.


Haberler


ABTTF Mihaloliakos’un tahliye kararına tepki gösterdi

GTGB olağan genel kurula gidiyor

DEB Partisinden Mihaloliakos’un serbest bırakılma kararına tepki

Dolu yağışı ekili alanlara zarar verdi

Yassıköy Belediyesinde yangınla mücadele toplantısı

Dedeağaç’daki FSRU’nun ticari kullanımı erteleniyor

İskeçe Azınlık Ortaokulu – Lisesinin bina sorununun çözümü için başbakana mektup

Mihaloliakos’un tahliyesine tepkiler

AP milletvekili Daly: ‘Ursula von der Leyen ve AB’nin eylemleri (Gazze’deki) soykırımı mümkün kıldı’

İskeçe Azınlık Ortaokulu - Lisesi Encümen Heyetinden milletvekili Baran’a ziyaret

Son 15 yılın en sıcak nisan ayı

Polis UCLA kampüsüne takviye güçlerle müdahale ediyor