Anasayfa

27-08-2020
Dendias: "Girit'in güneyindeki karasularımızı 12 mile çıkartabiliriz"
Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, İyon denizinden sonra Yunanistan'ın Girit'in güveyindeki karasularını da 12 mile çıkartabileceğini söyledi.
27 Ağustos 2020 Perşembe

Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, İyon denizinden sonra Yunanistan'ın Girit'in güveyindeki karasularını da 12 mile çıkartabileceğini söyledi. Dendias, Mısır ve İtalya ile yapılan deniz anlaşmalarının mecliste görüşüldüğü sırada yaptığı konuşmada gerekli teknik çalışmaların yapıldığını ve Mısır ile yapılan anlaşma çerçevesinde bu bölgede de karasularını 12 mile çıkartacaklarını dile getirdi.

Bu arada meclisteki görüşmeler sırasında Mera-25 Partisi ise Akdeniz'deki tüm ülkelerin münhasır ekonomik bölgelerinin belirlenmesi için uluslararası bir konferansın toplanmasını önerdi. Bakan Dendias ise böyle bir girişime itirazlarının olmadığını, ancak Türkiye'nin Kıbrıs Rum Kesimi ile Mısır, İsrail ve Lübnan ile yapılan anlaşmaları tanımadığı için böyle bir durumdan beklentilerin yüksek olamayacağını söyledi.



Haberler


İskeçe Çınar Camii davası 5 Haziran’a ertelendi

Çınar Camii provokasyonu davası öncesinde Trampa’dan açıklamalar

Asgari ücret zammına muhalefetten sert tepki

KKE: Dedeağaç’ın yükselen stratejik rolü risk ve sorular doğuruyor

Tayinli müftülerin provokasyonuna karşı çıkan Türk azınlık temsilcileri yargı önünde

Frontex raporları: Yunanistan’da göçmenlere işkence ve geri itme iddiaları

Çınar Camii davasında Eyalet Eğitim Müdürlüğünün açıklaması davayı etkileme isteği mi?

DEB Partisi ve BTAYTD’dan köy ziyareti

Danışma Kurulundan İskeçe’deki davayla ilgili açıklama

Yeni Kalkınma Planı tanıtılıyor: Hükümet heyeti Gümülcine’de

BTAYTD Kadınlar Kolundan Müftü İbrahim Şerif’e ziyaret

Milletvekili Özgür Ferhat’tan BTAYTD’a ziyaret