Anasayfa

31-08-2020
Devlete olan borçlar için yeni düzenleme
Hükümet, kamu, sigorta ve banka borcunu ödeyemeyenler ve ekonomik açıdan zor durumda olanlar için yeni yıldan itibaren yeni bir düzenleme getiriyor.
31 Ağustos 2020 Pazartesi

Hükümet, kamu, sigorta ve banka borcunu ödeyemeyenler ve ekonomik açıdan zor durumda olanlar için yeni yıldan itibaren yeni bir düzenleme getiriyor. Borçlarını ödeyemeyenler için 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren ya makul bir ödeme düzenlemesi yapılacak ya da tamamıyle borçlarından muaf tutulacaklar.

Borç Düzenleme ve İkinci Fırsat Yasası'nın, ekonomik ve sosyal gerçekliğin yıllardır açık olan yaralarını nihayet kapatan bir düzenleme olduğuna dikkat çeken Miçotakis, ilk ev, devlet, sigorta sandıkları ve bankalara özel borçların 234 milyar euro olduğunu belirtti.

Yeni önlemlerin sosyal devlet uygulaması açısından önemli olduğunu dile getiren Miçotakis, bazı bankaların buna tepki gösterdiğini hatırlattı. Miçotakis, ekonomik olarak gerçek anlamda zor durumda olanların tespit edilebilmesi için özel olarak çalışma yürütüleceğini ve zor durumda olanların icraa tehlikesiyle karşı karşıya kalmayacağını aktardı. Miçotakis, "Zor günler geçiriyor olabiliriz, ancak bu konulara da bakmaya ve sosyal politikalarımızı uygulamaya devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Başbakan Miçotakis, hazırlanan yasanın özel kesimin devlete olan borçlarını düzenleyeceğini, çok zor durumda olanlar için de yeni bir başlangıç yapabilmeleri için ikinci bir fırsat olacağını belirtti.


Haberler


Meral Karapaça son yolculuğuna uğurlandı

Uçağın motorundan kopan parça camı kırdı, 1 yolcu yaralandı

Selanik’teki kundaklama saldırılarıyla ilgili 3 kişi gözaltına alındı

Yaz indirimleri 13 Temmuz’da başlıyor

Serez Devlet Hastanesinde skandal: İskeçeli ailenin yanlış cenazeyi defnettiği ortaya çıktı

Serdar Karapaça annesini kaybetti

Hüseyin Zeybek: ’İskeçe ve Doğu Makedonya-Trakya’da buğday üreticisi çaresizlik içinde’

Aspropirgos’ta büyük patlama

EODY’den Batı Nil virüsü uyarısı: Yunanistan’da ilk vaka kaydedildi

Çörekköy’e yeni gümrük kapısı için çalışmalar başlıyor

’Yeniden Başlangıç’ listesinden Egnatia Otoyolu’ndaki gişe muafiyetinin kaldırılmasına tepki

NATO Ankara Zirvesi’nin sonuç bildirisi yayımlandı