Anasayfa

01-09-2020
Karantinaya girecek çalışanlar için yeni düzenleme
Hükümet, karantinaya giren çalışanlar için yeni düzenlemeyi meclise getiriyor. Buna göre karantinaya giren çalışanlar, işe döndüklerinde günde 3 saate kadar mesai yapabilecek.
1 Eylül 2020 Salı

Önümüzdeki günlerde meclise sunulacak tasarı, koronavirüs nedeniyle 7 veya 14 gün karantinaya alınacak çalışanların maaşları normal bir şekilde ödenecek ve sigorta primleri de işveren tarafından yatırılacak. Buna karşılık çalışanın imkanlar dahilindeyse uzaktan çalışması, eğer bu yöntem mümkün değilse işe dönünce normal çalışma süresine ek olarak mesai yapması öngörülüyor. Yeni düzenlemeye göre, karantina sonrası yeniden işe başlayacak çalışanlar günde 3 saate kadar mesai yapabilecek. Karantina nedeniyle kaybedilen iş saatlerinin dört ay içinde tamamlanması gerekiyor. Mesai saatleri için ek bir ücret verilmeyeceği de belirtiliyor.

Okulların açılmasıyla, çocuklarına virüs bulaşan velilere de işyerinden izin verilmesi planlanıyor. Bu durumda ise çalışanların ücreti işveren ve devlet tarafından karşılanacak.

Öte yandan, sanatçılar ve turist rehberleri için de Eylül ve Ekim aylarını kapsayacak tazminat verilmesi bekleniyor. Tazminat tutarının kişi başına 534 euro olacağı ifade edildi.




Haberler


Mucize Tiyatrosundan Selanik’e kültür gezisi

Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanından TİKA’ya teşekkür

İskeçe Müftüsü Mustafa Trampa’dan Üç Aylar ve Regaip Kandili mesajı

Çiftçilerden tatil dönemi kararı; eylemler sürecek, yollar yolculara açılacak

GTGB Başkanı Sedat Hasan’ın kayınpederi vefat etti

Eğitim camiasının değerli bir neferi öğretmen Ahmet Kavak vefat etti

“Müftü Mustafa Hilmi Aga Toplum Öncüleri Ödülleri” sahiplerini buldu

Batı Trakya Öğrenci Birliğinden Ankara’da resmi temaslar

YTB’de Mustafa Kırımoğlu için vefa programı

Başkonsolos Ünal ve Ticaret Ataşesi İren’den Trakya İşadamları Derneği ziyareti

Yerlikaya ile Hrisohoidis görüştü

Yerapetritis: “Arnavutluk’taki Yunan azınlığın hakları Yunanistan için öncelikli konudur”