Anasayfa


08-03-2021
Atina’da polisin orantısız güç kullanmasına tepkiler sürüyor
Atina’nın Nea Smirni (Yeni İzmir) semtinde güvenlik güçleri tarafından Kovid –19 salgını önlemleriyle ilgili yapılan denetimler sırasında polisin vatandaşlara karşı orantısız güç kullanmasına tepkiler sürüyor.
8 Mart 2021 Pazartesi

Emniyet Müdürlüğü’nün, söz konusu polisler hakkında disiplin soruşturması başlattığı haberinin ardından savcılık da olaya el koydu. Savcı Sotiria Papageorgakopulu’nun internette yayınlanan videolar ve konuyla ilgili şikayetler üzerine olayla ilgili soruşturma başlattığı bildirildi.

Bu arada, Nea Smirni semtindeki olaylar sırasında güvenlik güçleri tarafından göz altına alınan 11 kişinin serbest bırakıldığı kaydedildi. Ancak söz konusu kişiler hakkında Kovid -19 salgınının önlenmesi için uygulanan tedbirleri ihlal de dahil olmak üzere çeşitli suçlardan soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Dün Atina’nın Nea Smirni semtinde meydana gelen olayda; bir parkta oturan vatandaşlara polisler tarafından salgınla mücadele tedbirleriyle ilgili kontrol yapıldığı sırada vatandaşlarla polis arasında tartışma başlamış ve polisler vatandaşlar üzerinde orantısız güç kullanmıştı. Olayla ilgili yayınlanan videolarda polisin bir vatandaşa “Vurmayın, her yerim acıyor” demesine rağmen polisin copla vurmaya devam ettiği görülüyor.

Olayla ilgili sosyal medyada yapılan yorumlarda söz konusu vatandaşın yaşadıkları, ABD’deki George Floyd olayına benzetildi.

Polisin orantısız güç kullanmasından sonra akşam saatlerinde bölgede yaklaşık bin kişinin katılımıyla Nea Smirni karakoluna doğru protesto yürüyüşü yapılmış, bu sırada yine polis ile vatandaşlar arasında olaylar yaşanmıştı.

Muhalefet partileri olaydan kısa süre sonra yayımladıkları açıklamalarla polisin aşırı ve orantısız güç kullanmasını kınamış ve yetkilileri eleştirmişti. Eleştiriler bugün de yoğun bir şekilde devam etti.

Haberler


"Romeo ve Juliet" Atina’da perde açtı

Yunanistan’da halkın yüzde 51’i demokrasi açığından şikayetçi

Gümülcine eski adalet sarayının restorasyonu için umut ışığı

Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu törenle başladı

Burhan Baran İnhanlı Belediyesindeki çiftçilerin sorunlarını meclise taşıdı

BTTDD eski genel başkanı Necmettin Hüseyin dünya evine girdi

Son ankette YDP birinci, SİRİZA ikinci, kararsızlar yüzde 18

Kirazlı yolunda bakım çalışmaları devam ediyor

Avrupa’da doğurganlık krizi

Motosiklet kazasında 90 yaşındaki vatandaş hayatını kaybetti

Miçotakis: ‘Ankara’da Müslüman azınlık dahil temel politikalarımızı tekrarladık’

‘Frontex’in gözü önünde geri itildiler’