Anasayfa


09-03-2021
Atina savaş alanına döndü!
Atina’da polisin orantısız güç kullanmasını protesto eden göstericilerle, polis arasında olaylar sırasında başkent adeta savaş alanına döndü. Olaylar nedeniyle şu ana kadar dört polisin yaralandığı, 10’un üzerinde göstericinin ise gözaltına alındığı bildirildi.
9 Mart 2021 Salı



Geçtiğimiz Pazar günü salgınla mücadele denetimleri kapsamında yapılan kontroller sırasında güvenlik güçlerinin bir vatandaşa orantısız güç kullanmasını protesto etmek amacıyla 9 Mart Salı akşam saatlerinde olayın yaşandığı Nea Smirni (Yeni İzmir) semtinde düzenlenen protesto yürüyüşüne on binin üzerinde kişi katıldı.

Kalabalığın Nea Smirni polis karakoluna yaklaştığı sırada gerginlik başladı. Bazı göstericilerin yürüyüş sırasında güvenlik güçlerine molotof ve taşlarla saldırdığı öne sürüldü. Polisin sert bir şekilde göstericilere mücadele ettiği ve göz yaşartıcı kullandığı ifade edildi. Bu sırada bir araçtan göstericilerin üzerine tazyikli su sıkıldığı kaydedildi. Olayların kısa sürede büyüdüğü ve polislerle, göstericiler arasında sokak kavgaları yaşandığı belirtildi. Bölgedeki bazı vatandaşların ise balkonlara çıkarak kullanılan göz yaşartıcı maddeler nedeniyle güvenlik güçlerine tepki gösterdiği gelen haberler arasında. Yaralanan polislerden birinin ağır yaralı olduğu ifade edildi.

Haberler


İklim değişikliği ve etkileri konuşulucak

İskeçe Azınlık Ortaokulu ve Lisesi öğrencilerinden resim, maket, kolaj ve origami sergisi

Ozan Ahmetoğlu, Eurovision’da azınlık gençlerinin yaşadığı olayı Deutsche Welle’ye değerlendirdi

Fatih Terim ile Panathinaikos’un yolları ayrıldı

’Romeo ve Juliet’ Atina’da perde açtı

Yunanistan’da halkın yüzde 51’i demokrasi açığından şikayetçi

Gümülcine eski adalet sarayının restorasyonu için umut ışığı

Atatürk’ü Anma ve Barış Koşusu törenle başladı

Burhan Baran İnhanlı Belediyesindeki çiftçilerin sorunlarını meclise taşıdı

BTTDD eski genel başkanı Necmettin Hüseyin dünya evine girdi

Son ankette YDP birinci, SİRİZA ikinci, kararsızlar yüzde 18

Kirazlı yolunda bakım çalışmaları devam ediyor